Diari La Veu del País Valencià
La primera nevada de 2014 cobreix de blanc Els Ports

ComarquesNord.cat / Morella.

Finalment les previsions de l’AEMET s’han complert i la primera nevada significativa d’aquest any ha arribat als Ports. S’ha fet d’esperar perquè començava a nevar amb força a partir de les sis de la vesprada d’este dimecres.

Prèviament, la pluja va ser la protagonista i els primers flocs han estat anecdòtics. El terme de Morella ha estat en un primer moment el que ha registrat major precipitació. Però la neu s’ha anat expandint per la resta de la comarca en punts com Cinctorres, Forcall, Ares del Maestrat, Castellfort o Vilafranca.

Les dificultats es concentren en la carretera N-232, principalment en el port de Torremiró, on la neu està deixant un espessor de diversos centímetres. En aquest punt, són obligatòries les cadenes i es prohibeix el pas a camions, vehicles articulats i autobusos. La mateixa situació es viu a la CV-12 i CV-15. En el Port de Querol, a mitja vesprada, els missatges eren de precaució si es tenia de transitar. Les màquines llevaneus han anat sortint a mesura que avançaven les hores. La situació d’alerta groga els tenia en guàrdia. Estan actuant en diferents vials, com el CPBC ha utilitzat les seves màquines en punts com la Pobla de Benifassà.

Torremiró / Foto: ComarquesNord.cat

A Morella, els carrers s’han tenyit de blanc sobre les set de la vesprada. Abans, els flocs solament es quedaven en els cotxes, teulades i les muntanyes. La neu no ha afectat a serveis com el transport escolar en arribar després de la sortida dels més joves del col·legi o l’institut. A l’ajuntament estava prevista una reunió del Consell de la Gent Gran que s’ha posposat per l’episodi meteorològic. A Vilafranca les precipitacions van ser inferiors i al principi va ser una neu granulada barrejada amb granís.

Per a aquest dijous el vent agafarà el relleu de la neu. No s’esperarien noves precipitacions però caldrà vore com afecten les gelades de la matinada a la precipitació caiguda. Els Ports està en alerta groga per vents del nordoest moderats amb intervals de fort que poden aplegar a ratxes de fins a 80 quilòmetres per hora. La neu podria tornar de cara al cap de setmana amb probabilitats per al divendres a la vesprada i el dissabte. El que s’ha instal·lat a la zona definitivament és el fred i encara s’espera que baixin més les temperaturas.

Comparteix

Icona de pantalla completa