Diari La Veu del País Valencià
Nova app per a sol·licitar cita prèvia als centres de salut

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha presentat aquest dijous ‘GVA +Salut’. Es tracta d’una nova aplicació mòbil –oficial– que permet als usuaris sol·licitar cita prèvia per a acudir al centre de salut i localitzar recursos sanitaris per als usuaris.

L’aplicació ‘GVA +Salut’ està adreçada a tots els usuaris de la Sanitat del País Valencià que desitgen tindre “‘una manera fàcil” l’accés a la sol·licitud, modificació i anul·lació de cites mèdiques als seus centres de salut des del seu telèfon mòbil. Els usuaris poden escollir un dels dos idiomes oficials i l’accés es realitza mitjançant la introducció de les dades del número de la targeta sanitària i la data de naixement.

A través de la descàrrega de GVA +Salut es poden sol·licitar cites amb els professionals dels centres de salut així com consultar-les. Les dades de cada targeta queden registrades per a la seua reutilització en cites posteriors i l’app disposa d’un sistema de seguretat amb contrasenya per a posteriors visites. A més, l’aplicació permet introduir fins a quatre usuaris diferents, amb la qual cosa es facilita la gestió de les cites familiars a través d’un únic Smartphone. Aquest sistema ofereix també la possibilitat de descarregar les cites al calendari i els justificants mèdics d’assistència en el dispositiu mòbil.

Aspecte de la nova aplicació de @GVAsanitat.

L’app disposa d’un geolocalizador que informa a l’usuari de quin centre de salut i quin hospital li correspon, així com del tipus d’especialitats que aquests ofereixen. Així mateix, l’aplicació ofereix la possibilitat d’una marcació ràpida per a posar-se en contacte tant amb el 016 com amb el servici d’emergències en cas que siga necessari.

La nova app està disponible en PlayStore per a dispositius Android i en AppStore per al sistema operatiu iOS. De moment, és la primera d’una sèrie de versions que, de forma progressiva, aniran incloent millores i nous servicis per a relacionar-se amb el sistema sanitari a través de la nova aplicació.

Carmen Montón: “Des de hui és més senzill posar-se en contacte amb el centre de salut, només cal un mòbil per a tenir una cita amb el metge de família, i tot açò a un clic de distància” amb l’aplicació ‘GVA +Salut'”

“Des de hui és més senzill posar-se en contacte amb el centre de salut, només cal un mòbil per a tenir una cita amb el metge de família, i tot açò a un clic de distància” amb l’aplicació ‘GVA +Salut'”, ha assenyalat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, en un comunicat.

Un moment de la presentació de la nova aplicació, disponible també en valencià. @GVAsanitat

SMS de record per a no oblidar la cita amb el metge

La consellera de Sanitat ha anunciat una altra novetat relacionada amb les tecnologies de la informació i la comunicació aplicades a la sanitat. Es tracta d’un nou servici que consisteix en l’enviament de missatges SMS als telèfons dels pacients amb el recordatori de la cita que tenen amb el seu metge. Des de sanitat recorden que no es traslladaran dades de consultes que puguen resultar especialment confidencials, com és el cas de salut mental o salut sexual i reproductiva.

Aquest servici, que ja estava operatiu en format pilot als departaments de la Fe, el General de València i, parcialment, l’Hospital Peset, s’estendrà a la resta del sistema de salut valencià en dues fases. Les estimacions de la conselleria són que, a partir del divendres, cada dia s’enviaran més de 13.000 missatges per a recordar les cites als pacients.

Comparteix

Icona de pantalla completa