Els veïns de Godella votaran de forma telemàtica les propostes per al poble

L'adquisició del sistema de vot informàtic servirà per a triar les propostes a què es destinaran els pressupostos participatius del 2017
/ Godella
5 maig 2017 01:00h
Assemblea ciutadana celebrada aquesta setmana a Godella

La participació ciutadana és una eina fonamental que les distintes administracions, sobretot les locals, fan servir per a dur endavant els projectes als municipis i altres àmbits territorials. Un exemple de la utilitat d’aquesta iniciativa està portant-se a terme a Godella.

Així, vora 40 persones van acudir aquesta setmana a l'assemblea de participació ciutadana, que es va celebrar al saló d'actes de Vila Teresita i que va acordar, per unanimitat, l'adquisició d'un sistema de vot telemàtic que servirà per a triar les propostes a què es destinaran els pressupostos participatius del 2017, segons han informat a Diari La Veu fonts municipals. D'altra banda, es van definir les properes reunions, que seran el dimecres 10 de maig (la temàtica) i el dimecres 17 de maig (la de barris), totes dues a les 19:30 h a Vila Teresita. El Consistori posarà a l’abast dels veïns que no tinguen internet una sèrie de punts telemàtics.

Les properes reunions seran el dimecres 10 de maig (la temàtica) i el dimecres 17 de maig (la de barris), totes dues a les 19:30 h a Vila Teresita

Per tal d'incorporar aquesta plataforma de vot telemàtic, que substituirà el sistema de vot tradicional, es van haver de modificar alguns punts de l'autorreglament de participació ciutadana. Així, tal com es va decidir, passarem a tindre ara una doble votació. En un primer termini, es triaran les 8 propostes més adients, atenent a una breu explicació que estarà disponible a la plataforma digital. Aquestes propostes elegides seran objecte de valoració per part dels tècnics, que determinaran la seua viabilitat econòmica, i una vegada elaborats els informes, hi haurà una segona votació que decidirà quins són els projectes que es duen a terme amb la partida de 40.000 euros amb què està dotada la participació ciutadana a Godella.

Per a presentar propostes, s'han d'omplir els formularis corresponents que es poden descarregar de la web municipal, encara que també es repartiran a les assemblees. Serà allí quan s'hauran de defensar i, com a novetat, enguany, els veïns que hagen fet la proposta podran delegar en una altra persona per tal que l'expose. Donat que s'elimina el sistema tradicional de votació a les assemblees i es substitueix pel vot telemàtic, desapareix també el mínim de 50 persones que havien d'estar presents a les assemblees per tal que aquestes tingueren validesa. La regidora de l'àrea, Tatiana Prades, va recordar que, en qualsevol cas, “resulta convenient l'assistència dels veïns i participar a les assemblees per tal de conèixer els detalls i les motivacions de les diferents propostes”.

Respecte a la plataforma de vot telemàtic, Prades va explicar que funcionarà de manera coordinada amb el padró municipal. Les persones empadronades a Godella i majors d'edat que vulguen participar de la votació hauran de registrar-se amb el seu nom, cognoms i DNI. “Amb aquest sistema ens estem adreçant a una població de 10.522 persones”, va recalcar la regidora.

La regidora de l'àrea, Tatiana Prades, recorda que, en qualsevol cas, “resulta convenient l'assistència dels veïns i participar a les assemblees per tal de conèixer els detalls i les motivacions de les diferents propostes”

Aquells veïns que no disposen d'Internet a casa podran acudir als diferents punts municipals que estaran habilitats per a fer la votació al centre cultural Xicranda i al casal jove AlMatadero i comptaran amb l'ajuda de treballadors de l'Ajuntament.

Per últim, es va decidir que les taules de participació ciutadana estaran composades per huit persones (quatre de l'assemblea de barris i quatre de la temàtica), que seran les encarregades de coordinar-se amb els tècnics municipals i intervindre en cas que hi haja alguna incidència.

next