Diari La Veu del País Valencià
Renfe obri expedient disciplinari al responsable de la piulada contra Marzà

El govern espanyol ha iniciat i tramitat un expedient disciplinari després que el compte oficial de Renfe Rodalia València –@CercaniasVLC– piulara el passat mes de febrer que el decret de plurilingüisme del govern valencià és “un decret dissenyat a l’antull d’Escola Valenciana, de la qual és membre distingit el pantacatalanista senyor Marzà”.

Així ho ha comunicat el govern espanyol a través d’una resposta parlamentària formulada a preguntes de la coalició Compromís al Senat, que considera, però, que s’oculta qui va ser el responsable de la piulada i no s’expliquen quines són les mesures preses.

La piulada va ser publicada al compte oficial de Rodalia Renfe València en resposta a una informació del diari Las Provincias i va ser rectificat posteriorment amb la frase “Renfe lamenta el tuit emès avui per error en aquest compte, no comparteix aquesta opinió, demana disculpes i prendrà mesures perquè no es repetisca”.

El senador de Compromís, Carles Mulet, va presentar al govern espanyol una bateria de preguntes després de conéixer que s’havia utilitzat el compte oficial de Renfe Rodalia València a Twitter per a “atacar” el conseller d’Educació, Vicent Marzà.

Segons informa aquest divendres la coalició a través d’una nota de premsa, Compromís va fer una petició de documentació perquè s’aportara el nom del responsable o responsables d’una piulada que es va efectuar en horari d’oficina.

Captura de la piulada contra el conseller Vicent Marzà. / DIARI LA VEU

En una nova sèrie de preguntes, Mulet demana informació sobre l’autoria del tuit, si aquest va ser publicat per “algun membre exaltat de les noves generacions del PP”, quines mesures disciplinàries s’han pres contra l’autor, quines sancions s’han imposat, quines proves selectives o psicotècniques ha passat la persona que gestiona les xarxes de Rodalia València “o si va entrar solament per tenir el carnet del PP”. També demana si es prendran mesures legals per la possible usurpació del compte oficial.

Captura de la piulada en què Renfe va demanar disculpes.

En resposta, el govern espanyol informa que l’objectiu principal del servici de Twitter a València és informar sobre incidències, afectacions del servici i comunicació de campanyes comercials i que, per això, es van seleccionar professionals del col·lectiu d’intervenció, en tractar-se de personal amb gran experiència comercial i un total coneixement de les línies de Rodalies. Així mateix, s’informa que aquest personal va rebre formació específica, així com col·laboració directa del Departament de Gestió de Xarxes Socials de Renfe Viatgers i assessorament de la Delegació de Comunicació, Marca i Publicitat.

El govern espanyol assenyala que el servici gaudeix de “molta acceptació” i afegeix que en l’últim mes s’han registrat uns 2.500 seguidors, més de 17.100 visites, 484K. d’impressions i més de 750 piulades emeses.

“Quan es va tenir constància del fet, es va iniciar l’oportú expedient informatiu i, després de les aportacions realitzades, s’ha iniciat i tramitat el corresponent expedient disciplinari, del qual es derivaran les sancions que procedisquen si s’escau”, conclou la resposta parlamentària facilitada per Compromís.

En opinió del senador valencià, el govern espanyol “empara el responsable d’aquesta acció, no donen el seu nom ni expliquen el resultat de l’expedient disciplinari”. Mulet considera que es tracta “d’un fet gravíssim, de com el govern guarda silenci i no dóna complides explicacions” i anuncia que ha sol·licitat còpia dels expedients informatiu, disciplinari i de les sancions.

Comparteix

Icona de pantalla completa