Diari La Veu del País Valencià
Empar Marco reconeix que caldria més pressupost, però que és suficient per a arrancar dignament

La directora general dels nous mitjans públics valencians, Empar Marco, no pot donar “una data concreta” per al començament de les emissions. “Altres sí que s’hi han arriscat, pero hi ha molta feina a fer i cal rigor. No podem permetre’ns el luxe d’equivocar-nos”, ha explicat Marco davant d’una audiència formada majoritàriament per estudiants de Periodisme de la Universitat Cardenal Herrera-CEU.

Les dificultats administratives derivades de dependre d’institucions públiques és la principal raó esgrimida per la directora d’À. a l’hora d’explicar el ritme “lent” de la posada en funcionament de la plataforma audiovisual. Marco ha demanat “paciència” i que la “deixen treballar en pau” atesos els nombrosos reptes a què s’enfronta, com ara “la renovació tecnològica i la creació d’una redacció única per a tots els mitjans de la corporació”.

Marco ha insistit en la xifra de 500 treballadors com a plantilla idònia per a oferir “un servei públic concebut com un dret dels ciutadans”. Ha reconegut que per anar més enllà “caldria més pressupost” però que els diners disponibles són suficients “per a arrancar amb dignitat”. La directora ha desitjat que els nous mitjans “nasquen lleugers i flexibles, però forts” i ha garantit que no vol que siguen “low cost“. També ha desmentit que la nòmina de periodistes que ha dissenyat estarà composta per 45 periodistes esportius i altres 45 per a la resta de seccions.

El nom no està clar

Davant de les nombroses crítiques rebudes per la lentitud del procés d’obertura dels mitjans, Marco ha recordat que la llei que va permetre la creació de Radiotelevisió Valenciana es va aprovar en 1984 i que Canal 9 i Ràdio 9 no van començar a emetre fins al 1989. “Nosaltres no tardarem cinc anys”, ha advertit abans de matisar que el que li preocupa no és tant que la ràdio i la televisió “no tinguen un nom clar” sinó que “encara no existisquen”. La marca À. o à., triada pel Consell Rector, està a hores d’ara en procés de desenvolupament per part de l’empresa de publicitat Aftershare, de Risto Mejide.

Comparteix

Icona de pantalla completa