Diari La Veu del País Valencià
Cas Blasco / El capitost, desesperat: ‘Si has comprat un local ja res té solució’
Europa Press / València

Aquest és un dels correus electrònics que s’han llegit en el judici per la primera peça del ‘Cas Blasco, en la qual s’investiguen presumptes irregularitats en la concessió de subvencions per part de l’extinta Conselleria de Solidaritat a la Fundació Cyes l’any 2008 per a dos projectes a Nicaragua per import d’1,6 milions d’euros, dels quals solament van arribar 43.000 euros a la seua destinació, perquè la resta es va destinar a la compra d’immobles a València.

En el moment en què estava declarant una de les tècnics de la Conselleria, Eva Solá, el ministeri fiscal li ha llegit un correu de Tauroni a López en el qual li deia: “des del pacte que vam fer en el seu moment han passat moltes coses. Ja no hi ha molt que es puga fer. Vas decidir actuar com ho vas fer i ara hauràs d’assumir les conseqüències. Jo ja no puc fer res més per tu”.

I li afegia: “per la teua forma d’actuar t’has anat tancant una porta darrere de l’altra. La teua forma d’actuar em porta a la conclusió que és impossible seguir treballant amb tu. I, és més, ningú va a tapar els teus errors, ni presents ni passats ni futurs”.

Posteriorment, en el mateix correu li assenyalava: “per això, allò faces a partir d’ara serà de la teua exclusiva responsabilitat. L’informe que vas presentar és infumable. Vas provar si colava i mira!, no ha colat. Si has comprat un local ja res té solució. Prepara’t per al pitjor, i si no tracta de trobar una solució amb qui ja saps”.

“Jo ja no puc fer res més. De totes les maneres en què podies haver actuat, has triat la pitjor, i jo ja no entenc res. Em considere incompetent per a reconduir la situació, cada vegada que ho intente ix pitjor. Així que simplement em rendisc. Podríem haver trobat una solució junts, fins i tot podries haver guanyat més diners, però no, en lloc d’això, tu solet o assessorat per idiotes, vas prendre un camí que et porta directe al desastre”, li va comentar.

Comparteix

Icona de pantalla completa