Diari La Veu del País Valencià
La consagració de Pere Roc II

Pere Roc II es va proclamar ahir campió de la Lliga Professional d’escala i corda després de véncer, juntament amb Félix i Monrabal, la parella de Soro III i Javi en la tercera i definitiva partida de la final per 35-60. El rest de la Marina va aconseguir així guanyar la seua primera Lliga com a pilotari professional, fet que suposa un salt de qualitat per a ell malgrat la seua joventut.

Rodrigo, el seu nom de pila, ja que el de Pere Roc II és heretat del seu avi, que jugava a llargues, ja va guanyar l’any passat la Copa junt amb Jesús, l’altre títol de prestigi. La Lliga, en definitiva, és un campionat que consolida la feina que el rest, de només 24 anys, duu fent des que, amb 16 anys, va començar a debutar als trinquets com a juvenil en la modalitat de raspall. “Són molts quilòmetres en cotxe al llarg de l’any i açò és una recompensa”, va assegurar el rest en declaracions a Diari La Veu només finalitzar la partida.

Pere Roc II no ha estat sol en la final. Tant en la primera partida de Sueca com en les dos de Pelayo, ha estat acompanyat, des de la graderia del rest, per una ‘marea blava’. Un bon grup de seguidors que han esperonat el jugador de Benidorm i no l’han deixat d’animar en cap moment fins que l’han vist guanyar el campionat. Rodrigo, quan va arreplegar el trofeu que l’acreditava com a campió, el va dedicar a eixos fans incondicionals que s’han desplaçat fins a València per a veure’l véncer.

Pere Roc II s’abraça amb tots els seguidors que l’han acompanyat durant les partides de la final / ULISSES ORTIZ.

El rest de Benidorm és, a més, el primer rest de la Marina en proclamar-se campió de la Lliga Professional. Rodrigo, que ha jugat a l’equip del seu poble, ha tingut al seu costat un Félix que, amb 37 anys, ha rendit a un nivell espectacular i un Monrabal que, malgrat que va començar la Lliga amb més dubtes, ha anat superant-se i ha completat una final amb molt de nivell, sense errors.

Pròxim repte: l’Individual

“Vaig a tots els campionats per a guanyar-los i, després de guanyar la Lliga i la Copa, espere poder fer un bon paper al mà a mà, on només vaig arribar a semifinals en 2013 i era un altre moment”, va reconéixer Pere Roc II, molt ambiciós i content en finalitzar la partida.

L’individual és l’únic títol important que li falta i, després de guanyar la Lliga, de segur que dóna molta feina a Puchol II, Soro III i companyia en les partides del mà a mà. “M’agradaria molt véncer eixe campionat, però el que més m’agrada és disfrutar com ho he fet hui –per ahir– en la final i si es pot guanyar, millor”, va dir amb la senzillesa que el caracteritza. El pilotari esquerrà, dels pocs en el circuit professional, tractarà de combatre el duopoli Soro-Puchol al mà a mà i sumar un nou èxit, l’únic que li falta dels importants.

La segona de Félix i Monrabal

Félix era ahir un home molt feliç. Per fi havia complit el seu somni: que els seus fills, amb qui va arreplegar el trofeu, el veieren guanyar la Lliga. El mitger de Dénia ja va aconseguir el títol d’aquest campionat en una altra ocasió, però va ser fa catorze anys, el 2003. Ara viu una segona joventut i juga amb les ganes d’un juvenil, tirant-se a per cada pilota i jugant molt, sense concedir errors als rivals. Aquesta Lliga és una recompensa a la carrera esportiva d’un pilotari amb molta experiència, senzill i que es guanya la gent dins i fora dels trinquets.

Monrabal, per la seua part, també havia aconseguit una Lliga fa dos anys, precisament amb Javi, perdedor en la final d’ahir. En aquesta Lliga, el pilotari, de 26 anys, va començar més insegur i amb titubejos, però, a poc a poc, com tot l’equip de l’Ajuntament de Benidorm en conjunt, ha anat acoblant-se i ha acabat jugant tres partides de la final amb un nivell altíssim.

La complicitat i compenetració del trio els ha dut a conquistar la Lliga / ULISSES ORTIZ.

Anaven de blau en les tres partides. No eren favorits, ja que la parella de Soro III i Javi ha demostrat durant tota la Lliga que té un nivell de compenetració espectacular. De fet, van saber llegir molt bé la partida definitiva d’ahir per a endur-se un títol que consagra Pere Roc com un dels rests de més nivell i amb molta projecció per la seua joventut i categoria.

Comparteix

Icona de pantalla completa