Diari La Veu del País Valencià
Camps: Ningú ha construït més col·legis que jo

L’expresident de la Generalitat, Francisco Camps, ha comparegut en la comissió d’investigació de les Corts que tracta d’esbrinar el presumpte desviament de 1.000 milions d’euros dels fons que rebia l’empresa Construccions i Infraestructures Educatives de la Generalitat (Ciegsa) per a l’edificació i rehabilitació de col·legis sota el mandat dels governs del PP.

Camps ha subratllat que l’empresa ja existia abans de la seua arribada a la Presidència de la Generalitat i que la seua constitució va ser “necessària” per a poder aplicar la LOGSE, sobretot, per la manca de finançament. “El PSPV va abdicar de construir centres escolars”, ha etzibat.

L’excap del Consell, a més, ha presumit de l’actuació del seu executiu. “Vaig construir 400 col·legis. Ningú n’havia construït tants abans i ningú en farà més després. Hi havia necessitat. Aquella va ser l’època de major inversió en educació”, ha expressat. L’expresident ha acompanyat les afirmacions amb xifres: “Un de cada quatre xiquets està en un col·legi que es va construir o renovar mentre governàvem nosaltres”. “Per a mi, Ciegsa és educació i col·legis. I la Conselleria vol dir qualitat de l’educació i llibertat d’elecció”, ha insistit.

Fiscalització

L’exmandatari popular ha argumentat que tota l’actuació de Ciegsa estava sota el control d’una auditoria externa supervisada per la intervenció de la Generalitat i que, a més, el Tribunal de Comptes d’Ofici o per sol·licitud de l’oposició també feia inversions. “Hi havia una fiscalització absoluta del funcionament d’aquesta empresa. La xifra de 1.000 milions de sobrecosts als col·legis és impossible. Si se’n van gastar en total 2.000 en 400 col·legis, la xifra no és possible”, ha dit Camps en la primera part de la seua intervenció, on ha mantingut una actitud més relaxada.

Però les preguntes dels diputats dels partits que conformen el govern del Botànic han començat a incomodar-lo. Així, ha acusat l’esquerra de “revisionista”. “Sempre miren cap al passat. Mai no miren cap al futur. Que plantegen comissions d’investigació, és normal perquè està al seu ADN”. Un Camps ja més desafiant ha negat que es col·locara cap dels seus a Ciegsa. “Nomenem membres del govern”, ha dit.

“Algú vol enfosquir el que vam fer, perquè és molt dolorós comprovar que només el PP va posar en marxa una infraestructura al més alt nivell d’Espanya i d’Europa. Eren centres de molt alta qualitat”, ha emfasitzat l’expresident.

En aquest sentit ha acusat la diputada de Podem Sandra Mínguez de fer deixadesa de funcions per haver anat a inaugurar “un col·legi amb sobrecostos i molts problemes”. “Hauria d’haver anat a reclamar”, li ha amollat.

Comparteix

Icona de pantalla completa