Diari La Veu del País Valencià
El Consell agilitzarà les inversions empresarials que creen almenys 10 llocs de treball

El Consell crearà una oficina d’inversions que agilitze els projectes empresarials amb una inversió d’almenys 600.000 euros o que creen més de 10 llocs de treball. Així ho han anunciat aquest dilluns el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el conseller d’Economia, Rafa Climent.

Aquest punt d’atenció oferirà als empresaris assessorament sobre els tràmits que han de seguir, com ara els permisos administratius que han de sol·licitar. Amb aquesta finalitat, l’oficina comptarà amb una comissió permanent i comissions tècniques per a cada projecte, integrades per representants dels departaments de la Generalitat implicats, de l’Ivace i de l’administració local del lloc on es desenvolupe el projecte.

La intenció és reduir a la mitat els terminis i els tràmits administratius. Per a posar en marxa l’oficina, dependent de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), aquest divendres el ple del Consell aprovarà l’avantprojecte de llei de creació del punt d’atenció a la inversió.

Puig defensa passar d’una administració “punitiva” a una administració “col·laborativa”

El cap del Consell ha indicat que amb la creació d’aquest punt d’atenció es passarà “d’una administració punitiva a una administració col·laborativa”. A més, ha garantit que la Generalitat serà sòcia de les empreses “per a aconseguir que nous projectes se situen a la Comunitat Valenciana gràcies a un únic interlocutor”.

Per la seua banda, el conseller d’Economia, Rafa Climent, ha explicat que el Consell vol projectes empresarials “rigorosos i respectuosos amb l’entorn”, que promoguen “la inclusió social, la igualtat en l’àmbit laboral, la conciliació laboral i la coresponsabilitat”, a més que siguen viables financerament.

El 70% de la inversió, a Madrid i Catalunya

Climent ha lamentat que “el 70% de la inversió” es concentre a Madrid i a Catalunya, unes xifres que al seu parer “no reflecteixen els avantatges competitius del nostre territori”. El conseller ha atribuït aquesta circumstància al “dúmping fiscal exercit per Madrid amb bonificacions en imposts i un IRPF molt inferior a la resta de comunitats”.

Tot i això, ha destacat que al territori valencià hi ha 11.000 empreses amb capital estranger, de les quals un miler són de capital 100% forà. “Espere que aquest avantprojecte de llei marque un abans i aconseguisca canviar la tendència i les xifres relatives a la implantació de projectes empresarials sostenibles”, ha reblat.

Comparteix

Icona de pantalla completa