Diari La Veu del País Valencià
El Palau de la Generalitat celebra el Dia d’Europa amb una exposició sobre els Tractats de Roma

La Generalitat Valenciana s’ha sumat a la celebració del Dia d’Europa, que es commemora aquest 9 de maig. Per aquest motiu, ha organitzat un complet programa d’activitats que es durà a terme al llarg de la setmana –del 8 al 12 de maig– al Palau de la Generalitat.

Coincidint amb el Dia d’Europa, durant la nit d’aquest dimarts, dia 9, la façana principal de la seu de la Generalitat s’il·luminarà amb el lema del 60 aniversari “per a commemorar la fundació de la Unió Europea”, segons fonts de l’executiu. A més a més, l’històric edifici romandrà obert al públic durant aquests cinc dies que conformen la Setmana Europea i el seu pati gòtic albergarà una exposició per a commemorar el 60 aniversari de la signatura dels Tractats de Roma, documents que van donar origen a la Unió Europea. Es tracta d’una mostra que fa un recorregut pel passat d’aquesta institució supranacional i que, al mateix temps, cerca aportar una visió reflexiva sobre el seu futur.

Precisament, amb l’objectiu d’obrir la reflexió sobre el futur d’Europa a tota la ciutadania, l’executiu valencià ha traslladat el servei d’informació virtual Europe Direct al Palau de la Generalitat, on s’ha instal·lat una urna en la qual els valencians podran participar amb les seues propostes. Totes les aportacions arreplegades –juntament amb les realitzades en línia a través de Europe Direct– seran traslladades a les institucions europees.

Està previst que, posteriorment, la mostra sobre els 60 anys de la Unió Europea es trasllade a Castelló de la Plana i a tots aquells municipis del territori valencià que ho sol·liciten.

Dia d’Europa a Alacant

Per la seua banda, la Generalitat col·labora, a través del seu Centre de Turisme d’Alacant, amb l’ajuntament alacantí en l’organització d”Euroxef’. Es tracta d’una activitat que consisteix en elaborar i degustar plats procedents de diferents països europeus i que comptarà amb un estand informatiu sobre la Unió Europea. ‘Euroxef’ podrà visitar-se al Mercat Central d’Alacant aquest dimarts 9 de maig des de les 12 hores.

El Dia d’Europa celebra cada 9 de maig la pau i la unitat del continent coincidint amb l’aniversari de la històrica declaració de Schuman, el ministre francés d’Afers Exteriors que, en un discurs pronunciat a París el 1950, va exposar la seua idea d’una nova forma de cooperació política que fera impensable un conflicte bèl·lic entre les nacions europees.

Comparteix

Icona de pantalla completa