Diari La Veu del País Valencià
El Consell crearà una eina per a calcular el ‘timing’ de les inversions foranes

Quant tarda una companyia forana a implantar-se en territori valencià? És una de les preguntes inevitables que es fan els empresaris que volen fer una inversió al País Valencià i donar-li resposta és una de les finalitats de l’oficina d’inversions anunciada aquest dilluns pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i el conseller d’Economia, Rafa Climent.

El punt d’atenció, que rebrà el nom de Valencian Investment Desk (VID) no només concentrarà en una sola finestreta l’assessorament sobre els permisos i tràmits administratius per a començar una activitat empresarial. A banda d’aquesta finalitat, l’oficina tindrà utilitat estadística, segons expliquen fonts d’Economia a Diari La Veu.

Una solució a la desinformació

En l’actualitat no hi ha cap registre ni cap estudi que quantifique el timing (periodificació) dels processos d’inversió forana, destaquen les mateixes fons, i l’oficina cobrirà aquest buit.

La intenció del Consell és poder catalogar els projectes empresarials segons els mesos que tardaran a materialitzar-se, amb la idea de poder traslladar un horitzó temporal als inversors que toquen a la porta de l’administració valenciana. Es tracta d’evitar desinformació sobre el punt en què es troba una inversió, per exemple, quant a llicències d’activitat.

Simplificació de burocràcia

En paral·lel, l’oficina reduirà al 50% els tràmits burocràtics en els anomenats projectes VID (anomenats així per les sigles del punt d’atenció), aquells que impliquen una inversió d’almenys 600.000 euros o que creen més de 10 llocs de treball.

L’avantprojecte de llei que posarà en marxa el Valencian Investment Desk s’aprovarà aquest divendres al ple del Consell i tot seguit iniciarà la seua tramitació parlamentària. Per a Climent, crearà “un abans i després” en la col·laboració interadministrativa i augmentarà el volum de projectes empresarials al País Valencià.

Oxigen per als organismes d’impuls empresarial

L’oficina d’inversions dependrà de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace). Puig assegura que el Consell està “oxigenant” els instruments d’impuls empresarial, com ara el mateix Ivace, un Institut Valencià de Finances “actiu” en el suport a les empreses o la Societat per a la Garantia Recíproca (SGR) “recuperada”.

El president també considera que l’Agència de la Innovació, en tramitació, o la reactivació de sòl industrial són mostres que l’executiu valencià “no només millora la situació de les persones, sinó que també sap gestionar l’economia”.

Comparteix

Icona de pantalla completa