Diari La Veu del País Valencià
Climent proposa ara retallar el pes de l’empresa que gestionarà Fira València

Les negociacions entre PSPV i Compromís sobre la privatització de Fira València, amb un deute de 1.000 milions d’euros, encara no tenen punt final. L’última proposta l’ha llançat la Conselleria d’Economia, comandada per Rafa Climent, que vol reservar un 10% de la nova institució firal a empreses valencianes.

Aquesta reserva per a capital valencià resta pes a l’operador privat que gestionarà el recinte i podria minvar l’atractiu de Fira València davant de possibles inversors. A més, la proposta topa amb la voluntat de la Conselleria d’Hisenda que la majoria del capital de la institució corresponga a un soci tecnològic que genere activitat nova i rendibilitat per al recinte de Benimàmet.

La iniciativa de Climent trau el nas la setmana en què la Fira celebra el seu centenari, a l’espera de la signatura d’un memoràndum d’acord entre Economia, Hisenda, l’Ajuntament de València i els actuals gestors del recinte per a definir el futur de la institució.

Un acord redactat “en termes amplis”

El memoràndum no quantificarà el pes de l’operador privat (o del conjunt d’operadors privats) a qui s’encomane la gestió de la Fira, segons expliquen fonts d’Hisenda a Diari La Veu. Estarà redactat “en termes amplis”, ja que fins que no es produïsca l’anomenat diàleg competitiu no es coneixeran les empreses interessades a gestionar el recinte ni les condicions que posen sobre la taula.

Això sí, sense memoràndum no es presentarà el decret pel qual Hisenda assumirà el deute de la institució firal. La postura de la conselleria que dirigeix Vicent Soler no ha variat des de fa un any: la Fira ha de quedar fora del perímetre de la Generalitat per a evitar que s’haja de rescatar de nou amb fons públics en un futur.

Comparteix

Icona de pantalla completa