Diari La Veu del País Valencià
PSPV: ‘És una irresponsabilitat avalar el tancament de 37 llits en un hospital’
RedactaVeu / Marina Alta

El diputat i portaveu de Sanitat, Ignacio Subías, ha apuntat que el grup socialista en Les Corts presentarà, a més de diverses preguntes pel que fa a aquest tema, una Proposició No de Llei perquè se solucione el problema del centre de salut de Pedreguer.

D’aquesta manera, ha apuntat “que el conseller de Sanitat, davant unes preguntes a Benidorm en relació al departament de la Marina-Dénia, diga que si es tanquen 37 llits d’un hospital és perquè es pot fer, només pot significar dues coses: d’una banda, una autèntica irresponsabilitat donada la situació d’aclaparament que es viu en aquests moments en tots els hospitals; i en segon lloc, un desconeixement total i absolut del que està passant, cosa que no es pot consentir en un càrrec com el seu”.

Per a Subías, “que Llombart vinga a dir que els problemes en el departament de Dénia estan solucionats torna a suposar una altra irresponsabilitat, perquè no fa més de 48 hores vaig tenir l’oportunitat de visitar la zona i tenir contacte amb els responsables i conèixer de primera mà que els problemes segueixen sent els mateixos”. Així, ha remarcat que l’Hospital La Pedrera, que havia de rebre els pacients crònics des de l’Hospital de Dénia, segueix sense rebre’ls”, al mateix temps que s’ha preguntat “què està passant amb els pacients crònics que estan ingressats a Dénia i on són remesos?”.

D’altra banda, pel que fa a Marina Salut ha incidit que “segueix incomplint els seus compromisos” i ha qüestionat “¿on estan els centres de salut de Dénia i de Calp als quals s’havien compromès?”, així com “què passa amb el centre de salut de Pedreguer, les condicions estructurals del qual són inacceptables”. Al mateix temps, s’ha referit a l’atenció que es dispensa a salut mental a Dénia i al dèficit de qualitat que s’ha denunciat en diverses ocasions en el departament. Per aquest motiu, ha insistit en la necessitat de “demanar explicacions al conseller de Sanitat, ja que és inacceptable que davant aquesta situació assegure que els problemes estan resolts”.

Comparteix

Icona de pantalla completa