Diari La Veu del País Valencià
Una desena de persones aconsegueix entrar al Col·legi Major Lluís Vives

Al voltant de 40 persones han botat aquest matí la tanca del Col·legi Major Lluís Vives de la Universitat de València (UV) i una desena ha aconseguit accedir a l’interior de l’immoble per a rellevar les persones que el guardaven fins ara, segons han confirmat fonts de la institució acadèmica.

Aquest accés s’ha produït sense incidents i sense enfrontaments amb els guàrdies de seguretat que des del dia 1 romanen a la porta de l’edifici abandonat, segons han assenyalat les mateixes fonts.

Aquest edifici actualment es troba tancat per problemes estructurals i està a l’espera de rehabilitació. Tanmateix, l’objectiu dels ocupants, que formen part d’una assemblea que es diu La Ingovernable, és convertir-lo un centre social i, per això, duen des del dia 24 d’abril netejant l’interior. A més a més, pretenen fer una jornada de portes obertes a finals d’aquesta setmana.

Un vídeo publicat a la pàgina de Facebook de La Ingovernable mostra com es va ocupar l’edifici el passat 24 d’abril, així com la reacció dels guàrdies de seguretat privada contractats per la UV que romanen a la porta de l’immoble i l’estat interior de l’edifici.

Comparteix

Icona de pantalla completa