Diari La Veu del País Valencià
Juan Roig: No es pot tardar 11 hores a anar en tren de València a Almeria

El president de Mercadona, Juan Roig, creu que “no és possible” que es tarden 11 hores a arribar en tren de València a Almeria. L’empresari ha fet aquesta crítica a l’entrada de l’acte en suport del corredor mediterrani organitzat per l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE) aquest dimecres a Almeria, amb presència de prop d’un miler d’empresaris valencians, catalans, murcians i andalusos.

“Almeria pertany a Espanya i tots els espanyols hem de defensar el corredor mediterrani. És una cosa molt bona que la riquesa d’Espanya siga totalment circular, a més de radial”, ha defensat Roig a preguntes dels periodistes. Al seu parer, els retards de la connexió ferroviària d’alta velocitat entre Algesires i la frontera francesa són “un problema de la societat espanyola”.

Boluda: “No és una demanda capritxosa”

Per la seua banda, el president d’AVE, Vicente Boluda, ha reclamat que “catalans, valencians, murcians i andalusos” defensen “cada quilòmetre del corredor”. El propietari de Boluda Corporación Marítima s’ha preguntat “com és possible que el Mediterrani, on estan la indústria i les exportacions, tinga dèficit d’infraestructures”.

Segons Boluda, “els que decideixen” han de tindre clar que la reivindicació del corredor “no és una demanda capritxosa”. A més, ha destacat que el tercer fil “és provisional” i ha advertit que “fins que no existisca doble plataforma” no hi haurà un vertader corredor mediterrani.

En un to més dur, Diego Martínez Cano, president de la Cambra de Comerç d’Almeria, ha lamentat que les administracions no hagen mogut “ni un dit” perquè la província andalusa millore la seua connexió amb la resta de l’Estat. “L’última vegada que es va posar una travessa els homes vestien amb levita”, ha denunciat.

Comparteix

Icona de pantalla completa