Diari La Veu del País Valencià
Villena rep la distinció com a Ciutat de la Ciència i la Innovació

El vestíbul del Teatre Chapí va ser l’escenari triat perquè la ciutat de Villena rebera el distintiu de Ciutat de la Ciència i la Innovació de part del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat del Govern d’Espanya en la data en la qual es commemora el Dia d’Europa.



Villena ja té oficialment el guardó de Ciutat de la Ciència i la Innovació que concedeix el Ministeri a través de la ‘Red Impulso’ de la qual passa ara a formar part Villena. “El futur es construeix en xarxa i l’Ajuntament ha d’apostar per l’equitat i la sostenibilitat dins de la Xarxa Innpulso”, ha indicat l’alcalde de Villena, Francisco Javier Esquembre.



En l’actualitat són 64 ciutats del territori espanyol les que conformen aquesta xarxa, entre les quals destaquen grans capitals, com ara Madrid, Barcelona, València o Màlaga. Enguany, 13 noves ciutats candidates aspiraven a aconseguir aquest reconeixement, que finalment tan sols va ser concedit a sis d’elles, entre les quals es troba Villena.



L’acte va estar presidit per l’alcalde de Villena i l’edil de Desenvolupament Econòmic, Esther Esquembre, qui va recordar que “aquest reconeixement és de tota la ciutat i ha sigut concedit per totes les accions amb idees noves que es desenvolupen en la nostra localitat”.

L’alcalde de Villena recorda que aquest reconeixement “és de tota la ciutat i ha sigut concedit per totes les accions amb idees noves que es desenvolupen en la nostra localitat”.

Al costat d’ells van estar presents el president de la Secretaria Tècnica de la ‘Red Innpulso’, Ibon Basterrechea, i els alcaldes de Salinas i Alcoi, ciutats de la demarcació que ja pertanyen a aquesta xarxa. “Aquest reconeixement és la distinció a l’esforç per a desenvolupar polítiques innovadores, i l’objectiu és que aquesta xarxa ajude a arrossegar la resta de ciutats a aquest model de transformació”, ha indicat Basterrechea.



Les ciutats de la ‘Red Innpulso’ estan repartides en tres grups diferents. El primer és d’“Oportunitats de Finançament” per a incentivar les ajudes a la compra pública d’innovació; el segon, per al Foment de la Pime Innovadora, i el tercer, per al Model de Ciutat Innovadora, grup en el qual s’ha inclòs
Villena.



Aquesta xarxa posseeix ciutats de diferent àmbit i grandària amb 14 integrants de menys de 20.000 habitants, 26 entre 20.000 i 100.000 habitants i 24 ciutats grans de més de 100.000 habitants. “Us demanarem treball i col·laboració”, ha assenyalat l’edil de Desenvolupament Econòmic, adreçant-se al teixit associatiu i empresarial present en l’acte.

A més s’ha constituït la Xarxa Valenciana de Ciutats Innovadores, en la qual s’aglutinen les dotze ciutats valencianes que posseeixen el distintiu de Ciutats per la Ciència i la Innovació. “És una comunitat amb un caràcter innovador i capacitat de lideratge”, ha destacat Antonio Francés, alcalde d’Alcoi. El lema triat per Villena és “Villena, història d’innovació”, en una clara al·lusió a la importància de la innovació en la ciutat des de l’Edat del Bronze.



L’acte ha conclòs amb un vídeo corporatiu de Marca Villena en el qual representants de diferents àmbits, com ara la música, l’esport, la cultura i l’emprenedoria, destaquen els valors de la nostra ciutat amb el fil conductor d’un ciclista que recorre el casc urbà. Per a finalitzar, es van servir dos còctels elaborats per a l’ocasió: “Amante Mendoza”, amb graduació alcohòlica, i “Verde que te innovo verde”, sense alcohol, que s’han oferit al públic convidat.

Comparteix

Icona de pantalla completa