Diari La Veu del País Valencià
Francisco Mora és reelegit rector de la Universitat Politècnica de València

Francisco Mora, catedràtic de Tecnologia Electrònica de la Universitat Politècnica de València (UPV), ha estat reelegit com a màxim responsable de la institució acadèmica per als propers quatre anys. En les eleccions, celebrades durant la jornada d’ahir, 10 de maig, l’aspirant a rector ha obtingut un ampli suport del conjunt de la comunitat universitària, amb el 80% dels vots.

Com ja va succeir en la cita del 2013, Mora ha estat l’únic candidat en aquestes eleccions, circumstància que explica, en part, el descens de la participació, que s’ha situat al voltant del 11% global. En aquesta ocasió, estaven cridades a votar un total de 31.310 persones. Segons els resultats provisionals facilitats per la Junta Electoral i amb l’escrutini ja tancat, per col·lectius han participat el 68% dels professors funcionaris doctors, el 47% del personal de l’administració i servicis, el 28% de la resta de PDI i només el 4% dels estudiants.

En aquestes eleccions, el 76% dels professors funcionaris doctors ha votat l’aspirant Mora. Quant a la resta del personal docent i de recerca (PDI), un 79% ha tornat a donar suport a la candidatura de Mora. Respecte a la resta de col·lectius, el personal de l’administració i servicis (PAS) ha donat suport en un 78% a la candidatura de Mora i el grup d’alumnes ho ha fet en un 83%.

El nou equip

Nou vicerectors i un cap de gabinet acompanyaran el rector Francisco Mora en la seua nova etapa al capdavant de la UPV. D’ells, repeteixen quatre (José Capilla, José Millet, Juan Miguel Martínez i Rosa Puchades) i sis s’incorporen, per primera vegada, a l’equip de govern. Són Eduardo Vendrell, José Luis Cueto, Virginia Vega, José Manuel Barat, Maria Consuelo Jiménez i Marilda Azulay. Cal destacar que, per primera vegada, la UPV comptarà amb una dona, la vicerectora de Responsabilitat Social i Cooperació Rosa Puchades per a substituir el rector.

Comparteix

Icona de pantalla completa