Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat contractarà prop d’un miler de professors natius d’anglés

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la contractació per al pròxim curs de prop de 1.000 professors auxiliars d’anglés natius perquè hi haja un en cada col·legi públic i poder reforçar, així, l’aprenentatge oral d’aquesta llengua estrangera. Així ho ha assenyalat Puig durant la sessió de control a les Corts. El cap de l’executiu valencià ha remarcat que l’objectiu és que qualsevol estudiant, “independentment dels recursos que tinga la seua família, puga aprendre anglés”.

Des de Presidència han explicat que estava previst que, per al pròxim curs, el Ministeri d’Educació enviara al País Valencià, al costat d’altres autonomies, 40 auxiliars de conversa natius. Però, en considerar el Consell escassa aquesta xifra, ha decidit que contractarà 996 més perquè tots els col·legis públics disposen d’un auxiliar.

El president Ximo Puig, aquest dijous a les Corts. / GVA

La selecció d’aquests auxiliars estarà a càrrec del Ministeri i la seua procedència serà de Regne Unit, Estats Units, Canadà, Irlanda, Austràlia i Nova Zelanda.

Ximo Puig: “Tots els alumnes de l’escola pública valenciana podran milorar la seua capacitat de parlar anglés indepentment dels recursos que tinguen els seus pares i famílies

“Serem la primera comunitat autònoma que compte amb una persona nativa que done suport a l’ensenyament oral de l’anglés en cada escola pública”, ha destacat el president de la Generalitat en l’anunci fet al Parlament. Puig ha subratllat que amb aquesta iniciativa, que ha qualificat de “fonamental”, “tots els alumnes de l’escola pública valenciana podran milorar la seua capacitat de parlar anglés”. I això, a més a més, “indepentment dels recursos que tinguen els seus pares i famílies”.

Comparteix

Icona de pantalla completa