Diari La Veu del País Valencià
Els productors independents reclamen que À. siga un instrument per a reforçar el sector

L’Associació Valenciana d’Empreses de Producció Audiovisual i Productors Independents (AVANT) ha presentat aquest matí les que seran les seues línies de treball després de la renovació de la junta directiva que, des de fa un mes, encapçala Lorena Lluch. L’organitizació, que aplega 30 mercantils –la més nombrosa del sector–, subratlla que volen seguir creant i produint productes audiovisuals de qualitat. “No volem fabricar productes que són necessaris per al sector per a aconseguir subvencions. El nostre objectiu és crear. Hem d’anar més enllà de les audiències. El nostre públic és la societat”, ha expressat Lluch.

La presidenta, envoltada de pràcticament tot el seu equip, ha subratllat que l’essència del seu projecte està molt lluny del model que segueixen altres associacions, amb el qual no s’identifiquen, en què es prioritza l’existència de mitjans públics per a poder “col·locar” els seus productes. “La televisió no és per a les productores, és per als ciutadans. No hem de perdre de vista que la televisió pública té una funció social i que, per tant, ha de moure’s en altres eixos que no siguen el clientelisme i l’amiguisme”, ha indicat el vicepresident, Miguel Llorens. “Si la televisió no ha de ser per a tots, és millor que no existisca”, ha reblat, en ser preguntat per quin serà el futur del sector amb l’obertura d’À..

Els membres d’AVANT amb els representants dels mitjans de comunciació. @AVANT_asoc

En aquest sentit, el secretari Rafael Piqueras ha recordat que AVANT naix precisament després del tancament de RTVV i que la seua proposta ha de servir per a trencar amb dinàmiques i deficiències empresarials que també van contribuir a la fallida de l’antic model de televisió. “La televisió vindrà molt bé perquè ha de servir per a reforçar i refermar el treball que estem fent i que té recorregut i èxit fora de la Comunitat”, ha dit Llorens. “La televisió no ha de ser el fi, sinó el mitjà que possibilite el desenvolupament del sector”, ha dit Nacho Sánchez, encarregat de la comissió de Publicitat dins d’AVANT.

Des d’aquesta perspectiva, AVANT valora el projecte que ha presentat la nova directora de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Empar Marco, amb qui es van reunir dilluns. “El que coneixem i hem parlat amb Empar ens agrada perquè dóna resposta al que estàvem demanant. Això és, que siguem els productors els responsables de crear els productes. Som creadors de cultura al servei de la societat i no de la televisió”, ha indicat Lluch.

Comparteix

Icona de pantalla completa