Diari La Veu del País Valencià
El Consell farà pinya amb l’Estat perquè la justícia europea anul·le la multa pel dèficit

El conseller d’Hisenda, Vicent Soler, ha afirmat aquest dijous que el Consell farà “pinya” amb el govern espanyol perquè el Tribunal de Justícia de la UE no cobre la multa de 18,93 milions d’euros per la manipulació de dades del dèficit o, en cas que sí que la reclame, que la quantitat “siga molt més reduïda”.

Així ho ha indicat Soler als mitjans després que aquest dimecres el Tribunal Suprem (TS) confirmara que la Generalitat ha de pagar la sanció imposada per la Unió Europea, en considerar el consell de ministres que la responsabilitat exclusiva correspon a la Generalitat per incompliment del dret comunitari.

Per a Soler, la decisió del TS va ser “un disgust” que el seu departament va intentar evitar mitjançant un recurs de la Generalitat contra la decisió del consell de ministres. En tot cas, Soler ha lamentat que el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, descomptara la multa del finançament de la Generalitat per al 2016.

“El que esperàvem era recuperar eixos 19 milions, atés que no hi ha un nou sistema de finançament autonòmic i tenim recursos tan limitats”, ha admés Soler, que espera que, a través dels tribunals europeus, “l’impacte sobre la butxaca del contribuent valencià siga com més reduït millor”.

Comparteix

Icona de pantalla completa