Diari La Veu del País Valencià
Naix Geoportal, tota la informació útil de València en un clic

Geoportal. Aquest és el nom de la nova i innovadora eina tecnològica, ja operativa, de l’Ajuntament de València que ha presentat aquest dijous l’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat pel regidor d’Administració Electrònica, Pere Fuset. En ella es posa sobre el mapa tota la informació sobre la ciutat d’utilitat per a tots els ciutadans, geolocalizada i recollida en diferents capes. L’objectiu de Geoportal, segons han explicat els responsables municipals, és “augmentar la transparència, potenciar la informació municipal i millorar la qualitat de vida de la ciutadania”.

La nova eina s’emmarca dins de l’estratègia València Ciutat Intel·ligent (VLCi) que, al mateix temps, forma part del projecte europeu Red.es. Geoportal posa a la disposició de tothom una “rica i variada” informació sobre recursos existents a la ciutat. La seua posada en marxa es produeix només una setmana després de la presentació del tauler de controlValència al minut‘, en què l’Ajuntament informa en temps real de l’estat del trànsit en la ciutat, la disponibilitat de bicicletes en Valenbisi o la situació meteorològica.

Joan Ribó: “Geoportal és una ferramenta útil, fàcil i accessible, i un bon exemple de la filosofia i les línies de treball que s’estan desenvolupant des del Govern de la Nau”

‘Geoportal’ ofereix informació geoposicionada proporcionada per múltiples àrees municipals: mobilitat, economia, servicis socials i cultura festiva, entre d’altres. L’usuari pot escollir diferents vistes o capes d’interès mitjançant ferramentes de consulta gràfica d’ús senzill. “És una ferramenta útil, fàcil i accessible”, ha destacat Ribó.

La nova eina inclou un apartat de plànols oberts a l’ús de la ciutadania: mapa de carrers (llista de carrers), mapes de Falles, mapa de mobilitat, urbanisme, zones tributàries, dades obertes, mapes històrics de València, jardineria, mercats, punts de registre, xarxes socials i servicis socials. Un altre apartat és el dels plànols d’ús administratiu. Aquest inclou dades sobre IBI, taules i cadires, apartaments turístics, incidències en via pública, IAE, inventari enllumenat, obres d’infraestructures, punts de subministrament d’aigua sense consum i servici de bombers.

El regidor Pere Fuset i l’alcalde Joan Ribó, en un moment de la presentació de Geoportal. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

Segons l’alcalde de València, aquest projecte és un “bon exemple” de la filosofia i les línies de treball que s’estan desenvolupant des del Govern de la Nau.

Comparteix

Icona de pantalla completa