Més de cent entitats supervisaran el funcionament del Pla Estratègic 'Fes Cultura'

La Mesa de Participació de la Cultura Valenciana està formada per sis comissions dividides per sectors
/ València
12 maig 2017 01:00h

El País Valencià compta, des d'aquest divendres, amb la Mesa de Participació de la Cultura Valenciana (MCV). Més de cent entitats i institucions que formen part dels diferents sectors culturals valencians han acudit al Centre del Carme, a la ciutat de València, per a constituir l'òrgan i les sis comissions específiques sota el paraigua de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport i el marc que ofereix el Pla Estratègic Cultural 'Fes Cultura'.

El mateix 'Fes Cultura' recull la creació de la MCV, dins del Pla de Democratització. Les sis comissions: Audiovisuals i Cinematografia; Arts Escèniques; Educació i Cultura; Llibre, Arxius i Biblioteques; Música i Cultura Popular; i Patrimoni, Museus i Arts Plàstiques, mantindran reunions semestrals on tindran com a objectius prioritaris millorar la normativa i fer-la més efectiva, reconéixer del treball de les diferents entitats, consolidar el diàleg amb la Generalitat, vertebrar els sectors, fer xarxa i compartir objectius comuns. No obstant això, es contempla la possibilitat de crear subcomissions de treball.

Vicent Marzà: "Aquesta Mesa serà una eina clau per al seguiment i millora del 'Fes Cultura'". / CEICE

Per tal d'aconseguir els objectius culturals que planteja el Pla Estratègic, el conseller Vicent Marzà ha reclamat unanimitat per a fer front a l'infrafinançament que pateix el País Valencià. No obstant això, ha afegit propostes concretes de la seu àrea, com ara fer realitat l'estatut de l'artista, les normatives de les ajudes –que s'han avançat respecte convocatòries anteriors–, la motxilla cultural i el foment públic. Per a fer realitat aquestes propostes, Marzà ha recordat que el pressupost que destina la Generalitat a Cultura, des de 2015 a 2017, ha augmentat un 23,3%. Un creixement que fa del País Valencià "la segona autonomia en augment d'inversió", ha explicat. També ha fet referència als 6,6 milions d'euros que s'hi destinen a Patrimoni, enfront de la menor aportació de l'Estat, que és de 4,6 milions.

Finalment, el conseller ha assenyalat que la Mesa "serà una eina clau per al seguiment i millora del 'Fes Cultura', la gestió de les ajudes als sectors i per a poder fer de la cultura una eina de cohesió i vertebració de la societat valenciana, un generador d'igualtat i un motor econòmic i simbòlic".

Descargas

next