Diari La Veu del País Valencià
València ja forma part de la xarxa mundial ‘Cities for Cyclists’

La ciutat de València ja forma part de la xarxa mundial ‘Cities for Cyclist‘ (Ciutats per als ciclistes). Es tracta d’una plataforma que té com a principals objectius promoure l’ús de la bicicleta en zones urbanes i fomentar l’intercanvi de coneixements entre les ciutats i entitats membres. L’alcalde de València, Joan Ribó, ha signat aquest divendres l’adhesió del cap i casal a aquesta xarxa present en un total de 46 països.

El representant de la Federació Europea Ciclista (ECF), Jesús Freire, ha assegurat que “des d’Europa se segueix amb atenció l’aposta per la mobilitat sostenible del Govern de la Nau”. Segons Freire, amb qui s’ha reunit Ribó, l'”aposta” de l’Ajuntament de València és important “perquè millora la mobilitat urbana i la qualitat de vida de la ciutadania”, alhora que “incrementa les oportunitats de negoci i de creació d’ocupació”. El portaveu federatiu també ha mostrat la seua “satisfacció” amb l’anell ciclista del cap i casal, el qual, segons ha augurat, “segur que és la primera de moltes altres accions que es faran en aquest sentit”.

Les declaracions de Freire han sigut rebudes amb gran satisfacció per part de l’alcalde i del regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi. Ambdós regidors han considerat “un honor” que aquesta xarxa haja reparat en les accions municipals dutes a terme fins al moment per a impulsar i instaurar la cultura de la bicicleta al cap i casal.

L’ECF es va fundar el 1983 amb el propòsit de promoure la bicicleta com a mitjà sostenible i saludable de transport i recreació. Encara que les seues arrels estan a Europa, els desafiaments als quals s’enfronta són globals, ja que considera la bicicleta com “una solució a molts dels mals del món”, al mateix temps que persegueix exportar l’experiència dels seus membres a tot el planeta. La Federació Europea de Ciclistes està compromesa a garantir que l’ús de la bicicleta arribe al seu màxim potencial per tal d’aconseguir una mobilitat sostenible i el benestar públic. Per a aconseguir aquests objectius, l’ECF busca canviar les actituds, les polítiques i les assignacions pressupostàries a nivell europeu.

Ribó i Grezzi, durant la trobada amb el president de Federació Europea Ciclista (ECF), Jesús Freire. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

L’adhesió de València s’emmarca dins de la celebració del Bicifest, un esdeveniment que inclou nombroses activitats al voltant del món de la bicicleta i que, segons Grezzi, “reafirma la voluntat de València de convertir-se en capital mediterrània de la bicicleta”. Precisament, aquest dissabte 13, com a colofó de la Bicifest, tindrà lloc, al tram IX del Jardí del Túria, la Bicimostra, un espai on es podran conéixer totes les novetats sobre el món de la bici.

Comparteix

Icona de pantalla completa