Diari La Veu del País Valencià
Un concert de globus ‘nonstop’

El Centre del Carme de València acull aquest dissabte un dels concerts del Festival Ensems més peculiars. Es tracta d’una instal·lació sonora de l’artista Álex Mendizabal on fa utilitzar com a element sonor els típics globus que ornamenten les festes d’aniversari.

Des de les 11 del matí fins a les 19 hores, la proposta sonora de Mendizabal sonarà ininterrompudament. El performer basc activa diferents mecanismes dels globus, com si la instal·lació fóra un instrument gegant, de manera que el claustre gòtic del recinte s’omplirà de freqüències contínuament.

El Festival de Música Contemporània Ensems continua així amb les propostes programades dins del vessant de l’art sonor. El concert de globus non-stop és l’aposta “més arriscada” que ha inclòs el festival, ja que es tracta de dos artistes que tenen “formes peculiars de treballar”, explica l’Institut Valencià de Cultura en un comunicat.

A partir de les 20 hores, el claustre renaixentista acollirà el primer concert a l’Estat de l’artista Giovanni Lami. L’italià estendrà diferents línies de cinta magnètica que estaran connectats a un magnetòfon, de manera que es construeix un bucle de so a base de paisatges sonors, interferències i errors de so analògic.

Música entre diferents mons

Les dues propostes sonores, la de Mendizabal i la de Lami, es troben entre dos mons escènics, ja que transiten per la “frontera del concert i en un lloc indeterminat entre la performance, la instal·lació i l’obra d’art cinètica”.

La programació d’Art Sonor i Músiques Experimentals, comissariades per Edu Comelles, continuaran el proper dissabte 20 de maig amb les actuacions del valencià Alozeau i el duo d’electrònica madrileny Javier Piñango i Juan Antonio Nieto. Una setmana després serà el torn de l’acordionista i compositora valenciana Isabel Latorre i Rauelsson. Finalment, es tancarà la secció d’art sonor, que acabarà el 4 de juny, amb l’artista noruega Camille Norment i Santiago Latorre.

Comparteix

Icona de pantalla completa