Diari La Veu del País Valencià
La dansa també és protagonista al Palau de la Música de València

La dansa esdevé protagonista al Palau de la Música de València, que per primera vegada acull un espectacle d’aquestes característiques als seus jardins. El proper diumenge, dins del Festival 10 Sentidos, la reconeguda coreògrafa i ballarina, així com Premi Nacional de Dansa en 2010, Rocio Molina, porta el seu espectacle, Impulso, fins a l’espai del vell llit del Túria, on habitualment es desenvolupen altres activitats de l’auditori com el Festival de Jazz.

L’espectacle proposa reflexionar sobre la maduresa, la vitalitat i l’experiència que la gent major pot aportar a la nostra societat, ha explicat Glòria Tello, regidora de Cultura i Presidenta del Palau de la Música. El fet que l’auditori aculla per primera vegada un espectacle de dansa professional d’aquesta mena relliga “amb la nostra voluntat d’acostar la cultura i, en aquest cas, la dansa de molta qualitat, a tots”, ha afegit Tello.

Impulso, que és d’accés gratuït, té també com a protagonistes a Gema Cabalero, Pablo Martín Caminero i Pablo Martín Jones. Per a la seua creadora, Rocio Molina, és una mena d’investigació prèvia a la producció d’un nou espectacle. En aquest sentit, la coreògrafa busca nous camins desconeguts, nous moviments que sorgeixen gràcies a la relació amb el públic renovat, improvisant a un museu, a la vora d’un riu, de la mar, un parc o una església.

Molin ha desenvolupat un llenguatge propi basat en la tradició reinventada d’un flamenc que respecta les seues essències i s’abraça a les avantguardes.

Comparteix

Icona de pantalla completa