Diari La Veu del País Valencià
Els ciclistes es manifestaran el dia 28 per a exigir més seguretat després de l’atropellament d’Oliva

Els ciclistes valencians es concentraran diumenge 28 de maig a les 11 hores a la plaça de l’Ajuntament de València. Ho faran després del tràgic accident del cap de setmana passat en què una conductora embriaga i drogada va atropellar a Oliva un grup de ciclistes, tres dels quals han resultat morts i dos continuen hospitalitzats. La concentració en defensa d’una major seguretat per als ciclistes ha sigut convocada per la Federació de Ciclisme valenciana (FCCV), que ha informat que ja ha realitzat els tràmits i permisos oportuns.

Des de la FCCV han realitzat una crida a acudir “amb o sense bicicleta” a la manifestació, que també inclourà un recorregut urbà amb bici pels carrers de València, tot sota el lema ‘Respecte. No més ciclistes morts’. Així mateix, han expressat el seu condol a les famílies dels tres ciclistes que han mort i han desitjat una ràpida recuperació als dos companys ferits.

Imatge del cartell de la convocatòria del dia 28 a València. / FCCV

El sinistre es va produir a primera hora del passat diumenge en la carretera N-332 a l’altura del terme municipal d’Oliva, quan una jove de 28 anys en estat d’embriaguesa va envestir amb el seu cotxe un escamot de sis ciclistes que circulava per aquesta via, provocant la mort de dos d’ells en aquell moment i ferides a altres tres. Un d’ells va morir quatre dies després en l’hospital i els altres continuen en la Unitat de Vigilància intensiva (UCI) dels hospitals de Dénia i La Ribera.

El jutjat d’Instrucció número dos de Gandia, en funcions de guàrdia, va ordenar dilluns presó provisional, comunicada i sense fiança, per a la conductora, a la qual en aquell moment va imputar dos delictes d’homicidi imprudent, tres delictes de lesions per imprudència greu i un delicte contra la seguretat vial, qualificació que haurà de ser modificada ara, en variar la xifra de víctimes.

Davant la davant la “sagnia” de ciclistes morts, la DGT es reunirà dimarts que ve per tal d’aprovar un pla especial de protecció i seguretat per al col·lectiu i adoptar mesures contra conductors reincidents

Pel que fa a aquesta problemàtica, la Direcció General de Trànsit (DGT) va anunciar el passat dimecres que estudia mesures contra els conductors reincidents que es posen al volant sota els efectes del consum de l’alcohol i drogues amb l’objectiu de frenar la “sagnia” de ciclistes atropellats per aquest tipus de conductors durant els caps de setmana. El director general de trànsit, Gregorio Serrano, va anunciar que dimarts que ve es reunirà “urgentment” el Comité de Seguretat Vial per a aprovar un pla especial de protecció i seguretat per als ciclistes.

Comparteix

Icona de pantalla completa