Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat prohibeix els correus amb adjunts de forma preventiva dins del protocol contra ‘WannaCry’

La direcció general de Tecnologies de la Informació de la Generalitat Valenciana manté aquest diumenge 14 el protocol de seguretat perquè els seus servicis informàtics no es vegen afectats pel ciberatac de ‘WannaCry’, que incideix des de fa dos dies a empreses i institucions de més de 70 països.

De moment, segons fonts de la Conselleria d’Hisenda, el virus informàtic no ha provocat danys en els sistemes de la Generalitat, encara que el Centre de Seguretat TIC valencià (CSIRT-CV) ha decretat com a mesura preventiva no enviar correus electrònics amb arxius adjunts, atès que l’atac s’aprofita de l’intercanvi de documents.

El Centre de Seguretat ha realitzat una muralla de contenció del virus i ha prohibit, amb caràcter preventiu, enviar correus amb arxius adjunts atés que l’atac s’aprofita de l’intercanvi de documents

Des d’aquest departament han informat aquest matí a la resta de conselleries i servicis del Govern valencià que el CSIRT-CV ha realitzat una muralla de contenció del virus i, fins al moment, aquest no ha enderrocat els tallafocs, per la qual cosa el protocol resisteix l’atac.

Paral·lelament, el Centre de Seguretat continua amb els processos d’esterilització dels equips informàtics per a recuperar la normalitat i prioritza les actuacions en els departaments judicials, com ara la Ciutat de Justícia de València. En aquest cas, des d’Hisenda subratllen que els ordinadors es poden utilitzar amb total normalitat i que els funcionaris sol han hagut d’evitar l’enviament i la recepció de missatges amb arxius adjunts, com en la resta de departaments.

El protocol entra en fase 2 aquest dilluns

El protocol de seguretat de la Generalitat continua aquest dilluns en la seua fase 2, amb l’actualització del sistema operatiu de tots els ordinadors amb els pedaços creats per Microsoft i altres empreses de seguretat a nivell mundial pel virus. Així, a tots els funcionaris del Consell els apareixerà un missatge quan encenguen els seus ordinadors amb un avís d’actualització del programari per a la instal·lació automàtica dels pedaços. Des de l’Executiu valencià s’espera que aquesta mesura genere cert col·lapse en el trànsit de la xarxa, però confien que servisca per a protegir els sistemes.

Comparteix

Icona de pantalla completa