Diari La Veu del País Valencià
Turisme eleva fins a 600.000 euros les sancions màximes als apartaments il·legals

La nova llei del turisme augmentarà les sancions màximes als apartaments il·legals dels 30.000 euros actuals fins als 600.000 euros. Ho ha anunciat aquest dilluns el president de la patronal hotelera Hosbec, Toni Mayor, durant la presentació de la norma, que serà aprovada divendres al ple del Consell. “Aquest govern ha fet un primer pas contra l’economia submergida”, ha reconegut l’empresari, que ha reclamat que l’administració estatal se sume a la persecució de l’intrusisme.

Durant l’acte, a què han assistit representants del sector i alcaldes de municipis turístics, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha alertat contra “la falsa economia col·laborativa” i “l’engany al visitant”, conductes que el Consell no consentirà. “Sense ètica hi haurà un turisme de poca qualitat a què la Comunitat Valenciana ni pot ni vol apuntar”, ha afirmat.

De fet, la llei està inspirada en el Codi Ètic Mundial del Turisme, tal com va avançar Diari La Veu i ha destacat Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme. En aquest sentit, Colomer ha apuntat que els “valors” hospitalaris i d’inclusió que han de regir l’activitat turística al País Valencià són un ‘”avantatge competitiu” per al sector.

Imatge: GVA

El primer “comité estratègic de cogestió” de l’Estat

Una altra de les novetats de la norma serà la constitució d’un comité estratègic de cogestió de Turisme Comunitat Valenciana, que substituirà l’actual Agència Valenciana del Turisme. Segons ha avançat Puig, aquest organisme tindrà una composició “paritària”, amb la mitat dels representants procedents del sector privat i, l’altra mitat, del sector públic.

Comparteix

Icona de pantalla completa