Diari La Veu del País Valencià
Educació inicia una campanya informativa per a les matriculacions a Infantil i Primària

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha iniciat la campanya informativa ‘Escola pública, garantia de qualitat’, adreçada fonamentalment a les famílies que matriculen els fills i filles per primera vegada a l’escola a les aules experimentals de 2 anys i a Infantil de 3 anys. Està previst que, per al curs vinent, es matriculen al voltat de 44.000 alumnes en aquests trams d’edat.

Les famílies de l’alumnat d’Educació Infantil i Primària podran presentar als centres educatius les seues sol·licituds d’admissió entre el 22 i el 29 de maig. Una vegada comprovades i baremades les sol·licituds, la publicació de les llistes provisionals es realitzarà el 8 de juny. Posteriorment, s’obrirà un període de reclamacions entre el 8 i el 12 de juny i, una vegada ateses les reclamacions, el dia 20 de juny seran publicades les llistes definitives d’admesos als centres.

Cal recordar que el procés d’admissió és el tràmit que segueixen les famílies per a incorporar els fills per primera vegada al sistema educatiu valencià o quan decideixen canviar de centre per qualsevol motiu. Una vegada s’obté una reserva de lloc escolar a través del procés d’admissió, comença el període de matriculació, que en el cas de l’alumnat d’Infantil i Primària es realitzarà entre els dies 20 i 29 de juny.

L’alumnat nascut l’any 2011 podrà matricular-se en primer curs d’Educació Primària, els nascuts el 2014 ho podran fer en el primer curs del segon cicle d’Educació Infantil (Infantil de 3 anys) i els nascuts el 2015, en les aules experimentals de 2 anys, als municipis on estan establertes.

‘Escola pública, garantia de qualitat’

La campanya inclou cartells informatius per a tots els centres sostinguts amb fons públics d’Infantil i Primària, així com targetes informatives i informació mitjançant les xarxes socials de la Conselleria adreçades a les famílies. Així mateix, Educació ha disposat un espai web on les famílies podran trobar tota la informació sobre el procés d’admissió, el nivell del programa plurilingüe del centre i la jornada escolar que tindrà cada escola el curs vinent, qui pot orientar-los pel que fa a qualsevol qüestió relativa a l’aprenentatge dels seus fills i com podran participar en les decisions dels centres una vegada matriculats aquests. L’espai web per a consultar totes aquestes qüestions ja està actiu i és http://www.ceice.gva.es/va/escolaqualitat

Tal com s’ha apuntat des d’Educació, el lema de la campanya, “Escola pública, garantia de qualitat”, transmet l’objectiu últim de l’administració educativa, que és detallar totes les mesures que fan prioritari el foment de la qualitat educativa als centres educatius sostinguts amb fons públics.

La informació oferida facilitarà que les famílies coneguen les escoles plurilingües, inclusives, saludables, sostenibles i creatives que ofereix el sistema educatiu valencià. A més, podran conéixer la normativa que regula l’admissió de l’alumnat, on es troben els criteris de baremació, les places vacants, l’àrea d’influència del centre, el calendari d’admissió, el projecte educatiu del centre i el projecte lingüístic autoritzat al centre.

Comparteix

Icona de pantalla completa