Diari La Veu del País Valencià
Els conductors reincidents per alcohol i drogues perdran el carnet

La Direcció General de Trànsit (DGT) restringirà i eliminarà el permís de conduir a aquells conductors que hagen comés delictes per alcohol i drogues de manera reincident, és a dir, que hagen delinquit dues vegades en dos anys.

Així ho anunciat el ministre d’Interior, Juan Ignacio Zoido, durant la Comissió de la DGT, convocada aquest dimarts per a prendre mesures “urgents” per les morts de ciclistes en les carreteres. Igualment, ha assenyalat que s’informarà d’aquesta situació als servicis sanitaris perquè els facen un examen que certifique que han perdut les aptituds psicofísiques per a conduir. Així mateix, una altra de les mesures que debat el Comité és l’inici de sancions administratives en aquells casos en els quals el jutge considere que la infracció no és constitutiva de delicte, segons ha explicat Zoido.

Els ciclistes es manifestaran el dia 28 a València per a exigir més seguretat

Davant la sagnia de ciclistes morts, la plaça de l’Ajuntament de València serà l’escenari, el pròxim diumenge 29, a les 11 hores, d’una concentració reivindicativa i de protesta convocada per la federació valenciana sota el lema ‘Respecte. No més ciclistes morts’. Aquesta manifestació, que inclourà un recorregut urbà en bicicleta, es produeix després del dramàtic accident registrat a Oliva, en què una conductora embriaga i drogada va atropellar un grup de ciclistes, tres dels quals han resultat morts i dos continuen hospitalitzats.

Imatge del cartell de la convocatòria del dia 28 a València. / FCCV

Comparteix

Icona de pantalla completa