Diari La Veu del País Valencià
Les noves eines d’educació per al desenvolupament
RedactaVeu / València

Aquest projecte, enquadrat en les activitats de la Cooperació per al Desenvolupament de la Universitat de València, consisteix en la realització d’un curs, el qual consta de cinc tallers, que tindrà lloc a l’aula 3L1 de l’Aulari III (tercer pis de l’edifici junt a la Facultat de Psicologia) els dies 14, 21 i 28 de febrer, i 7 de març.

El projecte se sustenta sobre tres pilars: reflexió, formació i sensibilització, mitjançant els quals pretén incidir en les potencialitats formatives i educatives relacionant-les amb l’ensenyament de capacitats com ara l’anàlisi, la síntesi, la interpretació, la sensibilització i la reflexió; conéixer, experimentar i aprofundir en aquestes potencialitats com a eina educativa; i compartir eines pedagògiques per a treballar de manera intencionada, propositiva i creativa l’educació per al desenvolupament.

Participaran com a ponents professionals i expertes en la matèria María Jesús Martínez Usarralde, coordinadora de continguts pedagògics i docent en el curs, Begoña Itziar García-Romeu del Romero i Lourdes Casanova García.

Martínez Usarralde és professora titular de la Universitat de València. Ha escrit llibres i articles, i ha impartit conferències relacionades amb la cooperació al desenvolupament i l’educació, principis, línies d’acció, eines i estat actual de la qüestió en matèria de política transnacional. Col·labora activament amb diverses ONGD: Ayuda en Acción, Entreculturas, Intered, Escoles Solidàries, Save the Children, etc.

García-Romeu del Romero és actriu per l’Escola de l’Actor de València i diplomada en Educació Social per la Universitat de València. Té el Màster en Polítiques i Processos de Desenvolupament, va cursar l’especialitat en Gestió de Projectes i el Màster en Cooperació al Desenvolupament a la Universitat Politècnica de València. Ha treballat com a educadora social en diverses organitzacions i en centres de persones amb discapacitat intel·lectual fent ús del teatre social com a eina pedagògica.

Finalment, Lourdes Casanova García és educadora social, llicenciada en Filosofia i diplomada en Educació Social per la Universitat de València. Va realitzar estudis de postgrau en Cooperació Internacional en la Universitat d’Alcalá de Henares i el postgrau en Lideratge i Innovació Social de l’ESADE, a Madrid. Ha treballat en els departaments d’Educació per al Desenvolupament i Voluntariat de l’ONGD Terra Pacífico i de l’Associació Jarit. En l’actualitat treballa en l’Associació Intercultural Candombe.

El curs es divideix en cinc tallers que se celebraran sempre en divendres: ‘Cabildeo. Possibilitats educatives’ i ‘Carta de la terra: un tresor a les teues mans’, 14 de febrer; ‘Teatre social: possibilitats per a la incidència i l’acció’, 21 de febrer; ‘Audiovisuals i xarxes socials: un binomi possible i desitjable’, 28 de febrer; i ‘El conte com a eina participativa i transformadora’, 7 de març.

Aquest curs està dirigit a estudiants universitaris als quals no se’ls exigeix una formació específica prèvia.

Per a inscriure-s’hi cal accedir al web www.fguv.org/cursos-cooperacion. El període de matrícula es mantindrà obert fins el 13 de febrer de 2014 o fins completar les places. Les persones que assistisquen a tots els tallers obtindran un certificat acreditatiu.

Comparteix

Icona de pantalla completa