À. comença a redactar el seu llibre d'estil

Una comissió formada per membres de la CVMC, de la Conselleria d'Educació i del món professional i universitari serà l'encarregada d'elaborar el document
/ València
16 maig 2017 01:00h
La comissió s'ha reunit aquest dimarts per primera vegada per a començar a redactar el llibre d\'estil d\'À.

Aquest dimarts s'ha reunit per primera vegada a les instal·lacions de l'antiga Radiotelevisió Valenciana, a Burjassot, la comissió encarregada de redactar el Llibre d’Estil de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC). Els set membres que integren aquest grup de treball són Rafael Xambó, que és membre del Consell Rector de la Corporació i que actuarà com a president; Josep Palomero, membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua; Nathalie Torres, subdirectora general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme; Rosa Maria Agost, degana de la Facultat de Ciències Humanes i Socials de la Universitat Jaume I; Anna Peña, llicenciada en Periodisme i màster en xarxes socials, i Remei Blasco, periodista i professora Associada de Periodisme en la Universitat de València. Com a secretari actuarà Josep García Illa, tècnic lingüístic de la Direcció general de Plurilingüisme i Gestió del Multilingüisme.

En aquesta primera trobada, presidida per la directora general d'À., Empar Marco, s'ha acordat constituir dos grups de treball. Un d’ells, centrat en temes purament de llengua i l’altre, destinat a establir els criteris periodístics i d’estil. Aquest grup s’encarregarà de fixar les normes de la redacció periodística ajustada al mitjà i al gènere. És en aquest punt on s’establiran les recomanacions deontològiques que tenen a veure amb el tractament de temes de gènere, xenofòbia, terrorisme o d’emergències, per exemple. 

Un cop el llibre d’estil estiga aprovat –la previsió és que estiga redactat a finals de juny– es penjarà en la pàgina web de la corporació i quedarà a disposició de la ciutadania.

Des de la Direcció General de la Societat de Mitjans s’ha afirmat en un comunicat que el llibre d’estil és una de les principals accions que s’han de fer aquests mesos previs a l’inici de les emissions, ja que l’hauran de complir tots els continguts que s’oferisquen en qualsevol dels mitjans de la societat, tant els que es facen des dels mateixos mitjans com els que produïsquen empreses externes.

Marco ha afirmat que "el llibre d’estil és un dels ADNs, una de les marques editorials i lingüístiques per a tots els professionals, ja siguen periodistes, ja siguen productors de continguts". "A més, volem que siga un llibre viu, que s’adapte als canvis socials i a la singularitat dels mitjans de comunicació públics", ha assenyalat.

next