Diari La Veu del País Valencià
Què visitar en el Dia Internacional dels Museus

Aquest dijous 18 de maig té lloc una fita assenyalada per als espais expositius valencians. Amb el Dia Internacional dels Museus, València obri les sales i pren els carrers amb tot un seguit d’activitats i mostres d’entrada gratuïta. A més a més, per a facilitar l’accés a tota la ciutadania, dilluns passat s’anunciava que l’EMT posava a l’abast dels usuaris un bus de la línia 5 de manera gratuïta. Cal apuntar que aquesta ruta realitza una circumval·lació amb parada propera als principals museus de la ciutat.

A la plaça de l’Ajuntament comença la festa museística a partir de les 11:30 hores fins les 20 hores. L’espai acull una instal·lació que podran muntar els visitants. A més a més, en aquest punt es pot recollir un plànol amb els museus senyalitzats.

Museus de la Generalitat

El Centre del Carme, seu del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, proposa diferents visites guiades al propi convent i xicotets tasts al voltant de les exposicions temporals que acull l’edifici. A les 18 hores, tindrà lloc una taula redona al voltant de l’exposició de Juan Luís Toboso Reinventar el que és possible / Accionar l’imaginable, una mostra que, a més a més, s’inaugura a les 20 hores.

L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) ofereix tallers, visites guiades i inauguracions. En aquest sentit, l’IVAM ofereix la possibilitat de conèixer aspectes de l’exposició Perdidos en la ciudad. La vida urbana en las colecciones del IVAM. Amb la col·laboració d’associacions civils vinculades a l’art es poden fer visites guiades a les mostres Joana Hadjithomas & Khalil Joreige. Two Suns in a Sunset i Helena Almeida. Corpus. A les 20 hores, s’inaugura l’exposició Imagenes de(l) poder. Cartografia de lo invisible de Carmela García.

Bacus jove de la col·lecció Mirades fotogràfiques d’Alberto Adsura. / ALBERTO ADSUARA

El Museu de Belles Arts de València dóna la possibilitat de fer diverses visites. Cal fer inscripció prèvia, però la pinacoteca ofereix l’opció de veure la col·lecció permanent per a adults; de fer diverses visites guiades als magatzems i tallers del museu, i, per últim, visitar l’exposició temporal Mirades fotogràfiques d’Alberto Adsuara.

Espais de la Diputació

Els espais expositius que depenen de la Diputació de València acullen diversos concerts i activitats. El Museu de Prehistòria de València organitza diferents actes al voltant del lema de l’efemèride: Museus i històries controvertides: dir allò que no es pot dir als museus (de 10 a 19 hores). Per la seua banda, el Museu Valencià d’Etnologia acull un dels concerts del Festival Etnomúsic (20:15 hores) i una visita guiada al voltant de les “històries controvertides als museus” (19 hores). Finalment, el Centre Museístic La Beneficència serà l’escenari d’un dels concerts del Festival 10 Sentidos (19 hores).

La ciutat de València segons el plànol del Pare Tosca. / DIARI LA VEU

El Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM) proposa, per a aquest Dia internacional dels Museus, diferents talles, visites i festes d’aniversari. Així doncs, el MuVIM obri el museu als alumnes amb un taller sobre els Drets de les dones i un altre adreçat als adults sobre El llibre i la seua història. Pel que fa a les visites, l’espai ofereix endinsar-se al barri de Velluters per a conéixer La Ruta de la Seda i aspectes sobre el comerç, l’intercanvi i la tolerància. Al llarg de la vesprada, es poden fer visites guiades a la maqueta que exhibeix el MuVIM al seu vestíbul. Entre les activitats del MuVIM per a aquest dia, també proposa la trobada a la Llibreria Dadà, que celebra el seu desé aniversari.

Museus Municipals

Els espais expositius locals també s’afegeixen a les celebracions obrint les portes i oferint entrada lliure per a visitar els seus tresors. Al Museu del Corpus-Casa de les Roques es pot gaudir d’una visita guiada per a conéixer els elements de l’antiga Festa Grossa de la ciutat (12 hores). El Museu de Ciències Naturals preveu tres torns de visites guiades, a les 10, les 11 i les 12 hores. De la mateixa manera, la Casa Museu Benlliure es pot visitar a les 10 i a les 12 hores, com també el Museu de la Setmana Santa Marinera, que mostra amb visita guiada diferents elements al voltant del concepte de refugi en la iconografia de la pròpia celebració religiosa del barri valencià. A les 19 hores, el Museu de la Ciutat proposa l’exposició De València a Tournai: arqueologia de les primeres catedrals d’Europa.

Espais de la Universitat de València

La Universitat de València també s’ha sumat a la commemoració internacional a través del Jardí Botànic, que durant aquest dia acull una jornada de portes obertes (de 10 a 21 hores) per a poder fer una visita al museu més verd de València amb entrada gratuïta. Paral·lelament, proposa un taller de pintura a càrrec de Salir con arte.

Comparteix

Icona de pantalla completa