Diari La Veu del País Valencià
Ribó demana a la Generalitat que acabe la línia T2 del metro

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha demanat a la Generalitat que prioritze entre les seues inversions per a València la línia T2 de Metrovalencia, que ha de connectar Natzaret amb el centre de la ciutat. Al seu parer, aquesta línia, de la qual es va abandonar la construcció per falta de pressupost, és “una infraestructura essencial per a la ciutat”.

Ribó creu que la T2 contribuirà “a millorar la mobilitat a la ciutat” i s’emmarca en les “polítiques de sostenibilitat” que duu a terme l’Ajuntament. A més, la posada en marxa de la línia “permetrà connectar mitjançant el metro lleuger tota la ciutat amb servicis essencials, com ara la Ciutat de la Justícia, i amb zones d’innegable atractiu turístic com la Ciutat de les Arts i les Ciències o el Conservatori de Música”.

A l’última reunió mantinguda entre l’alcalde i el president de la Generalitat, Ximo Puig, tots dos van coincidir en la importància de la T2. Per això, Ribó veu Puig “absolutament conscienciat de les millores que aquest servici suposaria per als habitants del barri de Natzaret, de tot València i de la seua àrea metropolitana”.

La T2 es va començar a construir el 2007 i anava a connectar Pont de Fusta amb Natzaret, travessant el centre històric, Russafa, Montolivet i la Ciutat de les Arts. La Generalitat va construir túnels entre el carrer Alacant i el de General Urrutia i, posteriorment, es va abandonar la construcció davant la impossibilitat pressupostària de costejar les obres i de posar en funcionament una nova línia de metro.

Comparteix

Icona de pantalla completa