Diari La Veu del País Valencià
El Cant al Ras de Massalfassar serà seu del Festival Tradicionàrius

El proper dissabte Massalfassar torna a tindre una fita amb la música i la cultura tradicional amb la 21a del Cant al Ras. La trobada de cantadors i cantores més veterana del territori valencià enguany celebra que serà seu del Festival Tradiccionàrius.

Amb fidelitat als seus orígens, com recorden els organitzadors en un comunicat, l’últim dissabte del mes de maig a les 21 hores, artistes i públic compartiran el tradicional sopar multitudinari a la plaça de l’església. Posteriorment, començarà la cantada en un ordre que s’anirà improvisant i completant al llarg de la nit i que, com sempre, pot sorprendre els assistents amb alguna aparició d’última hora, és a dir, algun grup o cantant que s’hi presente sense previ avis per a fer alguna cançó, tal com explica a aquest diari l’alma mater del festival, Josep Vicent Frechina.

De moment, però, el Cant al Ras comptarà amb la presència de cantadors com Xavier de Bétera, Pixurri d’Albal, Ferran el Poma o Toni de l’Hostal i formacions com Soca amb Arrel, amb el flamant guanyador del primer concurs de cants de batre organitzat per la DO Arròs de València, Gerard Terrafort, al capdavant; Tocs i Cants; Trompa i fil, amb les veus de Juan Carlos Colomer i Isabel Sifre; la Xeranga; Urbàlia Rurana; Hilari Alonso i Rebeca d’Agres amb la rondalla dels Baladre, de Muro; la rondalla del Grup de Danses de Quart amb Isabel de Quart, Paquita la del Pedralví i Joan de la Malvarosa; Arrop i Talladetes, o el grup De Saó que farà la seua estrena absoluta davant del públic. Encara que, apunta Frechina, no convé descartar alguna que altra sorpresa més.

Com a convidat d’excepció, actuarà, en aquesta ocasió, el cantautor occità Primaël Montgauzí, guanyador recentment del festival de cançó de Benicarló.

Seu del Tradicionàrius

El festival més important dedicat a la música d’arrel, el conegut Tradicionàrius, celebra enguany el 30é aniversari. Entre les accions que el certamen ha dut endavant està el cicle Tradicionàrius al Territori. El festival que té lloc a la vila de Gràcia de Barcelona ha seleccionat deu festivals destacats, entre els quals està el Cant al Ras, perquè siguen seus territorialitzades. D’aquesta manera, la trobada que té lloc a Massalfassar passa a formar part de la xarxa de l’emblemàtic festival folk, almenys per a aquesta edició.

Comparteix

Icona de pantalla completa