Diari La Veu del País Valencià
‘Vés amb compte no et colen un expedient amb un embolic de pisos’
Europa Press / València

Collado s’ha pronunciat en aquests termes en la seua declaració, en qualitat de testimoni, en el judici per la primera peça del ‘Cas Blasco’, en la qual s’investiguen presumptes irregularitats en la concessió de subvencions per part de la Conselleria a la Fundació Cyes l’any 2008, i en la qual hi ha nou acusats, entre ells l’exconseller del PP, Rafael Blasco.

La testimoni, que ocupa un càrrec de directora general en Benestar Social i és dona de l’exsecretari general del PPCV Antonio Clemente, ha explicat que els expedients de la Fundació Cyes “mai van passar per les meues mans”.

No obstant açò, Collado ha indicat que d’aquests expedients va tenir un coneixement “informal”, quan ella ja havia pres la decisió d’eixir de la Conselleria i presentar la seua dimissió. “Va ser un comentari que em va fer una de les caps de servei, Amparo Ortiz”, ha explicat, qui li va afirmar: “vés amb compte no et colen un expedient amb un embolic amb uns pisos”.

A aquest comentari, ha indicat que li va contestar que a ella no li anaven a colar “res” perquè marxava de la Conselleria: “no vaig preguntar ni qui m’anava a colar ni quin expedient. Jo estava amb una altra preocupació i un altre dolor, que era eixir d’allí perquè no estava còmoda, no estava d’acord i per coherència personal”.

En ser preguntada per aquest aspecte, ha concretat que no estava d’acord “ni amb la part política ni amb la part tècnica”. Així mateix, ha al·ludit a “discrepàncies” amb les decisions polítiques que es prenien en el Consell “dirigit pel conseller, Rafael Blasco”.

“La dels balnearis”

Durant la testifical, el Ministeri fiscal li ha llegit a Collado un correu electrònic remès pel llavors director general Josep María Felip a Marc Llinares, en el qual li diu textualment: “respecte a allò dius sobre qui se’n va anar a balnearis -en relació a ella-, què vols que et diga? que em flagel·le?; com he de sentir-me jo, que m’he assabentat de tot en menys de 15 dies?; em va dir algú quins eren els problemes reals (Tauroni, Marcial, Soler)?”.

Comparteix

Icona de pantalla completa