Diari La Veu del País Valencià
El Congrés convalida (ara sí) el decret de l’estiba

El Congrés ha convalidat aquest dijous el decret llei de reforma de l’estiba, després del rebuig de la cambra baixa al text en març. La norma ha tirat endavant amb els vots a favor del PP, Ciutadans, PNB, UPN i Foro Asturias. Han estat decisius el viratge de Ciutadans de l’abstenció cap al vot a favor i l’abstenció del PDeCAT.

La reforma de l’estiba busca reformar el sector de la càrrega i descàrrega de mercaderies dels vaixells als ports perquè complisca la normativa europea i, així, evitar una multa del Tribunal Superior de Justícia de la UE. A més, es vol liberalitzar el servici, raó per la qual els estibadors han convocat vagues del 24 de maig al 9 de juny. L’Autoritat Portuària de València tem que les aturades facen caure el trànsit de mercaderies al port de València.

El decret ofereix ajudes de 120 milions d’euros a la reconversió del sector, lluny dels 2.415 pactats pels sindicats d’estibadors i la patronal del sector, Anesco. La reforma també determina l’obligació de fer 660 hores de pràctiques professionals abans de treballar com a estibador.

Comparteix

Icona de pantalla completa