Bétera perfila un nou producte turístic centrat en els coets i la Festa de les Alfàbegues

/ Bétera
18 maig 2017 01:00h
La diputada Pilar Moncho amb l\'alcaldessa de Bétera, Cristina alemany a l\'Hort de les Alfàbegues

La vicepresidenta del Patronat de Turisme-València Turisme i diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, s'ha reunit hui en l'Ajuntament de Bétera amb l'alcaldessa Cristina Alemany per a estudiar noves accions de promoció del municipi entorn del desenvolupament de productes turístics competitius entre els quals destaca el centrat en els coets i la Festa de les Alfàbegues d'agost.
 
També han participat en la reunió el responsable de Gestió Turística del Patronat de Turisme de València, Evarist Caselles; el regidor de Turisme, Joano Baudés, i la regidora de Festes i Cultura, Raquel Puig.
 
Pilar Moncho ha felicitat l'Ajuntament de Bétera “per fixar la seua atenció en el turisme com a mitjà de desenvolupament econòmic local i apostar pels recursos propis i autòctons”.
 
“L'any passat vaig poder conéixer en l'Oficina de Promoció de València Turisme alguns dels projectes locals més rellevants units a la seua declaració com a Smart City i hui complisc el meu compromís de vindre a Bétera per a comprovar la seua plasmació sobre el terreny”, ha comentat la diputada de Turisme.
 
Un Castell per al Museu de les Cultures i les Tradicions
 
La màxima responsable de l'Àrea de Turisme de la Diputació de València ha destacat la idoneïtat de la data de hui, Dia Internacional dels Museus, per a donar a conéixer el que serà el futur Museu de les Cultures i les Tradicions situat en el Castell de Bétera.
 
En aquest sentit, el regidor de Turisme, Joano Baudés, ha agraït el “continu suport de la Diputació de València i del Patronat de Turisme per a fer realitat nous projectes competitius a Bétera, entre els quals destaca l'engegada d'un nou actiu turístic, el Museu de les Cultures i les Tradicions, en el qual parlarem sobre cant d’estil, sobre els coets i, per descomptat, sobre l'alfàbega, un dels nostres principals recursos patrimonials”.
 
Més de 60.000 euros a Camp de Túria el 2016
 
Moncho ha manifestat que la Diputació de València va destinar el 2016 un total de 60.856,32 euros a diferents projectes turístics de Camp de Túria i, concretament, a Bétera, al voltant de 10.000 euros per a la promoció de la Festa de les Alfàbegues a la Mare de Déu d'agost i per a l'habilitació de les masmorres del castell de Bétera com a sales expositives d'arqueologia i etnologia.
 
La visita de la diputada de Turisme a Bétera ha conclòs en l'Hort de les Alfàbegues, on ha conegut els detalls del cultiu i cura de la tradicional planta que protagonitza la festa gran amb el mestre “alfabeguer”, Ramón Asensi.

next