Diari La Veu del País Valencià
Salvador adverteix a Foment que no acceptarà cap peatge a l’ombra a l’AP-7 després del 2019

La Generalitat Valenciana treballa en la redacció d’un pla consensuat amb alcaldes de diversos municipis del País Valencià per a presentar al Ministeri de Foment una “estratègia conjunta” a abordar després de la liberalització de l’AP-7 a finals del 2019. Aquest full de ruta recollirà les “connexions que faran falta en el futur” en els municipis per on travessa l’autopista de la Mediterrània, i establirà aquells accessos que “deixaran de fer falta”.

“No preveiem acceptar cap peatge a l’ombra a l’AP-7”, ha advertit la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, a la presentació de l’estratègia aquest dijous al costat d’una vintena d’alcaldes valencians, després d’una reunió conjunta per abordar la situació de l’autopista al tram Tarragona-Alacant.

La concessió a l’empresa Abertis finalitza el 31 de desembre de 2019, i el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ja va avançar que el Govern espanyol no prorrogarà el contracte, encara que no va confirmar si l’explotarà directament l’Estat o es tornarà a licitar la seua gestió. Salvador ha criticat l'”actitud bastant passiva” i la “inexistent planificació de Foment a només dos anys que vença la concessió”. Per això, la Generalitat ha assumit la responsabilitat de l’estratègia conjunta que presentarà al Ministeri després de consensuar-la amb els ajuntaments afectats.

El document es troba “a punt de finalitzar” i els treballs es van iniciar després que el president Ximo Puig incloguera, a les acaballes del 2016, l’AP-7 entre les “carències” del País Valencià en l’Agenda Valenciana d’Infraestructures. Aquesta iniciativa està oberta a l’adhesió de més alcaldes i s’ha marcat com a objectiu “vertebrar el territori de nord a sud, com el Corredor Mediterrani, i prendre decisions sobre les connexions que faran falta en el futur”.

Comparteix

Icona de pantalla completa