Salvador adverteix a Foment que no acceptarà "cap peatge a l'ombra" a l'AP-7 després del 2019

La Generalitat i una vintena d'ajuntaments presentaran davant el Ministeri un pla amb els accessos necessaris per a quan l'autopista estiga liberalitzada

La Generalitat Valenciana treballa en la redacció d'un pla consensuat amb alcaldes de diversos municipis del País Valencià per a presentar al Ministeri de Foment una "estratègia conjunta" a abordar després de la liberalització de l'AP-7 a finals del 2019. Aquest full de ruta recollirà les "connexions que faran falta en el futur" en els municipis per on travessa l'autopista de la Mediterrània, i establirà aquells accessos que "deixaran de fer falta".

"No preveiem acceptar cap peatge a l'ombra a l'AP-7", ha advertit la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, a la presentació de l'estratègia aquest dijous al costat d'una vintena d'alcaldes valencians, després d'una reunió conjunta per abordar la situació de l'autopista al tram Tarragona-Alacant.

La concessió a l'empresa Abertis finalitza el 31 de desembre de 2019, i el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ja va avançar que el Govern espanyol no prorrogarà el contracte, encara que no va confirmar si l'explotarà directament l'Estat o es tornarà a licitar la seua gestió. Salvador ha criticat l'"actitud bastant passiva" i la "inexistent planificació de Foment a només dos anys que vença la concessió". Per això, la Generalitat ha assumit la responsabilitat de l'estratègia conjunta que presentarà al Ministeri després de consensuar-la amb els ajuntaments afectats.

El document es troba "a punt de finalitzar" i els treballs es van iniciar després que el president Ximo Puig incloguera, a les acaballes del 2016, l'AP-7 entre les "carències" del País Valencià en l'Agenda Valenciana d'Infraestructures. Aquesta iniciativa està oberta a l'adhesió de més alcaldes i s'ha marcat com a objectiu "vertebrar el territori de nord a sud, com el Corredor Mediterrani, i prendre decisions sobre les connexions que faran falta en el futur".

Comentaris

Micalet
De totes maneres algú s'haurà de fer càrrec del seu manteniment...
Es comenta de fer pagar una quota anual, que garantiria llur manteniment.
Una quota anual sortiria molt barata per aquells que la utilitzin molt, i tal vegada car pels que la utilitzin poc.
Tot està obert a noves iniciatives.
En resposta a Micalet
ejo Gandia
4.
Com? Que algú s'haurà de fer càrrec del seu manteniment? Clar que sí, els mateixos que s'encarreguen de mantindre l'A3 o la CV10.

Pagar una quota anual, que garantiria llur manteniment i que esta quota eixiria molt barata per aquells que la utilitzin molt, i tal volta car pels que la utilitzin poc?
Que tot està obert a noves iniciatives? Clar, accepte eixa iniciativa, pero permutant l'autovia: quota anual per a l'A3 i qui s'encarrega ara de mantindre-la, que passe a mantindre l'AP7. Estic segur que els valencians es desplacen molt més en sentit vertical que en horitzontal cap a dins. Les voltes que jo he anat a Madrid es poden comptar en una mà i les voltes que hem desplace verticalment són innumerables. Però clar, per a alguns seria intolerable que els madrilenys pagaren un "l'impost revolucionari" per circular per l'A3 però no tant que ls valencians el paguem per circular per l'AP7.
  • 1
  • 0
ejo Gandia
3.
Els interessos dels empresaris i els del ciutadans, generalment es peguen punyades. I que els empresaris estiguen encabotats en el corredor mediterrani no és de bades. Per exemple, que arriben les comandes de conserves murcianes abans a Alemanya crec que no va a repercutir en més llocs de treball, simplement arribaran abans i a menys costos, o vist d'una altra manera, hi haurà més lleugeresa en els servicis per a les empreses d'eixe sector.

Els ciutadans tenim altres prioritats, com tindre una autovia gratuïta per a desplaçar-nos de dalt a baix del territori. Volem que les ciutats d'Alacant i València estiguen connectades per la costa, travessar la Marina per una carretera normal i circulable, volem no fer d'Oliva un embut, volem anar este estiu de València a Benidorm sense tindre que pagar cap euro per circular per una autovia que després de quaranta anys, ja està pagada i repagada. Continuar la concessió quan és innecessària, és com en sanitat o en educació; tirar al pou més diners públics encara i mantindre amb diners públics empreses privades fetes ad hoc. A vore si l'administració pública valenciana posa el mateix èmfasi en demanar que s'allibere l'autopista més repagada d'Espanya, l'única que vertebra el nostre llarg País de nord a sud i que suposaria un impacte molt més gran per a la gent corrent que un corredor de mercaderies.

Tot i que el tema de l'autopista seria molt més visible i afectaria directament molt més a la vida quotidiana dels ciutadans que l'altra, no dic que s'haja de renunciar a res, però sí que es poden unificar les dos reivindicacions en una: autovia-tren. I demanar-ho amb contundència.
  • 1
  • 0
Micalet
2.

De totes maneres algú s'haurà de fer càrrec del seu manteniment...
Es comenta de fer pagar una quota anual, que garantiria llur manteniment.
Una quota anual sortiria molt barata per aquells que la utilitzin molt, i tal vegada car pels que la utilitzin poc.
Tot està obert a noves iniciatives.

  • 0
  • 1
Rosquilla Lhorta
1.

Abans de parlar, que consulte amb els consellers de quan prorrogaren la concessió a aumar i a abertis. I si vol i pot que parle també amb els qui eren ministres a madrid
El hombre es esclavo de sus propias palabras y amo de su silencio....i la dona també.

  • 1
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat