Les obres als estudis de Burjassot poden retardar l'engegada d'À. al 2018

El Consell rector de la CVMC aprova la contractació dels servicis per a la construcció de 4 estudis per a les dues emissores de ràdio

El moment de l'engegada dels diferents canals de la nova radiotelevisió pública segueix sent una incògnita. I quan més passes endavant es fan per a posar tot a punt i iniciar les emissions, més difícil sembla donar una data sobre quan À. començarà a emetre. Amb el desig de la directora general de la Societat de Mitjans de Comunicació, Empar Marco, que comencen al setembre –tal com va explicar en la seua primera intervenció en les Corts– descartada per raons de temps, la següent data (indeterminada) que es va donar, començar abans d'acabar l'any 2017, també comença a perillar. La raó, els terminis legals per a licitar els servicis previs necessaris a la posada en funcionament de la ràdio i la televisió.

Un dels elements que pot endarrerir l'inici de les emissions a principis del següent any és la licitació de la contractació dels subministraments necessaris per a l'explotació dels servicis de radiodifusió. És a dir, traure a licitació les obres per a fer quatre estudis per a la ràdio a les instal·lacions del Centre de Produccions de Burjassot i la compra de tot el material necessari –com ara taules de so, micròfons, etc– per a equipar-los. L'aprovació de la contractació d'aquests serveis va ser un dels punts de la reunió que ahir va celebrar el Consell rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC).

El plec de condicions contempla un projecte d'execució que implemente tot el necessari per a la producció de dos canals de FM, tal com està previst en la llei. Els quatre estudis previstos se situaran a l'edifici de Burjassot, on estaran ubicats tant els estudis de televisió com els de ràdio, i per a això, la CVMC destinarà al voltant d'un milió d'euros.

D'acord amb la llei, el procediment de contractació és obert i subjecte a regulació harmonitzada, la qual cosa vol dir que està condicionat a la normativa europea. Així, el contracte haurà de ser publicitat al Diari Oficial de la Unió Europea per garantir la lliure concurrència. D'aquesta manera, amb els terminis legalment establits, el concurs per a adjudicar aquest contracte es més que probable que es resolga en setembre. Açò, afegit a la realització de les obres, fa difícil pensar que els mitjans estiguen a punt per a emetre abans d'acabar l'any. Més encara, quan l'aspiració de Marco és fer una redacció única i integrada que puga treballar els formats per a qualsevol canal de la plataforma À.

Plantilla

En la reunió del Consell rector, la directora general d'À. també va informar del seu projecte de plantilla per als nous mitjans. Segons va explicar Marco als consellers, la plantilla fregarà els 500 treballadors. Igualment es va acordar iniciar contactes amb les organitzacions sindicals. De moment, però, aquests contactes seran 'oficiosos', ja que és el departament de Sector Públic –dependent de la Conselleria d'Hisenda– el que ha d'autoritzar la negociació amb els sindicats. Aquestes primeres converses informals serviran perquè quan s'autoritzen els contactes es puguen escurçar els terminis per definir la llista definitiva de provisions de llocs de treball.

Finalment, en la reunió el Consell rector també va acordar adherir-se a la Mesa de Participació de la Cultura Valenciana, on actuarà en representació de la mateixa la vicepresidenta, Mar Iglesias.

Comentaris

Sewashi
A ningú ens agrada que tarde tot tant, però las cosas de palacio van despacio. I estarem d'acord amb què és un assumpte delicat que s'ha de fer molt bé. No m'importa que s'òbriga al 2018 si s'obri bé. De tota manera l'obertura serà escalonada i pot començar-se amb el web i el multimèdia, després ràdio i finalment la TV. No és cap trauma.
En resposta a Sewashi
Alceu el trastellador! Gandia
7.

Si per reobrir rtvv i reconectar tv3 són necessaris 3 anys, quants faran falta per un finançament just? 100 anys. I per al corredor ferroviari europeu del mediterrani?. 500 anys. Jo segur que no ho vore,, a lo millor tu si. Mare meua quan de bleda hi ha pel món!

  • 8
  • 0
Sewashi Castelló
6.
A ningú ens agrada que tarde tot tant, però las cosas de palacio van despacio. I estarem d'acord amb què és un assumpte delicat que s'ha de fer molt bé. No m'importa que s'òbriga al 2018 si s'obri bé. De tota manera l'obertura serà escalonada i pot començar-se amb el web i el multimèdia, després ràdio i finalment la TV. No és cap trauma.
  • 1
  • 7
Borja Londres
5.

Quan l'avantguarda internacional està parlant d'intel·ligència artificial, aquí necessitem 3 anys per reobrir la rtvv. Mare meua!.

  • 11
  • 0
Alceu el trastellador! Gandia
4.
Un projecte pot durar 3 mesos o 30 anys segons es prevegi en el mateix. El que no pot ser és que no es conegui el temps de finalització. No tenen enginyers o arquitectes que els assessorin? O tots són "polítequillos" de mig pet! La falta de projecte polític comporta la falta de projecte de gestió. " No hi ha presses disposem de 300 anys per a resoldre els 300 anys de decadència del País Valencià" (dixit). Anirem improvisant per despistar a l'enemic que ens acusa de voler crear els Països Catalans." Nosaltres a l'urgent que l'important ja vindrà". I ara de que ens ha de alliçonar RemigioIII? Que diu de tot això el famós document de Joan Francesc Mira i Casterà. Em cague en l'hòstia!
  • 8
  • 0
Francesca
3.

Exemple perfecte del pes d'una burocràcia hiperdimensionada i escleròtica. Tot costa una eternitat de fer.

  • 3
  • 2

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat