Ximo Puig: "Susana Díaz és de l'Espanya plural i federal; si no, no li donaria suport"

La regidora de València, Sandra Gómez, carrega contra José Luis Ábalos pel atacs a Puig

La tensió és màxima en les hores prèvies a les primàries del PSOE. Això es va fer evident anit al míting celebrat a València per la candidata Susana Díaz. Sobre la taula està el lideratge espanyol del partit, però, al País Valencià, Ximo Puig i els principals dirigents del PSPV es juguen a més la possibilitat d'eixir derrotats pels partidaris de Pedro Sánchez. L'assalt de la recollida d'avals el va guanyar Sánchez per molts punts. El de diumenge es dirimirà per KO.

Per això, Ximo Puig va comparéixer al parc de Capçalera disposat a plantar batalla contra "la gran estafa que s'ha instal·lat als mitjans de comunicació", en referència a la línia argumental dels partidaris de Sánchez, segons la qual Susana Díaz representa els interessos dels poders polítics i econòmics i els presidents autonòmics que van propiciar la caiguda del darrer secretari general del PSOE actuen en connivència amb la dreta.

Un miler de persones van omplir l'auditori a la vora del Túria. / CAMPANYA SUSANA DÍAZ

Puig va intentar desmuntar el "fals relat" tot comparant-lo amb "la injustícia" patida per Juan Negrín, el president de la República durant la Guerra Civil, de qui dimecres es va commemorar el 80é aniversari del seu nomenament. "El franquisme es va inventar l'or de Moscou i una certa esquerra, que era un lacai d'Stalin. És el que ara diríem postveritat. Doncs ara passa una mica el mateix. Que quede clar que ací (al PSOE) mai no hi va haver cap colp d'estat, ni cap malvada ni autoritària (Susana Díaz)", va assegurar el lÍder del PSPV.

Contra el relat de Pedro Sánchez

"Cal defensar la veritat. No em resigne al fet que s'instal·le la mentida", va continuar abans de tornar a Negrín per recordar que el polític socialista –expulsat del PSOE el 1956 acusat de filocomunista per Indalecio Prieto– defensava "un socialisme liberal i útil per a canviar la realitat". Puig va fer servir aquesta referència per a recordar que "l'esquerranisme és un virus que va contra l'esquerra", en referència al relat de Pedro Sánchez sobre la defensa dels vertaders valors del PSOE.

"No es tracta de dir-ho. Es tracta de fer-ho. No cal fer espectacles, sinó ser un partit útil per a canviar la vida de les persones, sense estar tot el dia dient que som d'esquerres. Volem ser majoritaris, i no sectaris", va reblar Puig abans d'ironitzar sobre "les agrupacions (del PSOE) on sempre són els mateixos, amb cada vegada menys vots, però més d'esquerres".

El míting de València va aplegar nombrosos dirigents del PSPV. / CAMPANYA SUSANA DÍAZ

Puig va deixar la defensa de Susana Díaz per al final del discurs, on va confessar que està "orgullós de ser el seu amic" i que han viscut junts "molts moments bons i dolents". Va destacar de la política andalusa que "és una persona autèntica, de veritat", però hi va afegir un motiu polític de fons; que Susana Díaz "és de l'Espanya plural i federal". "Si no ho fóra, no li donaria suport", va concloure.

Sandra Gómez carrega contra Ábalos

El federalisme de Susana Díaz també va ser l'argument polític emprat per la tinent d'alcalde de València, Sandra Gómez, per a justificar el seu suport a la presidenta de la Junta. "Votaré Susana Díaz també per tu, president; perquè no hages de demanar permís a Madrid. Perquè aquest és un partit federal", va assegurar Gómez.

El dard més directe de Gómez va adreçar-se cap al principal valedor de Pedro Sánchez al PSPV, el diputat al Congrés José Luis Ábalos. Sense esmentar-lo, la regidora va preguntar-se: "Qui s'atreveix a dir que un company no és d'esquerres? O que el nostre president està a les ordres de la dreta tot i que va ser qui més va denunciar Carlos Fabra? Què ha fet ell (en referència a Ábalos) per l'esquerra en aquesta comunitat?"

Susana Díaz va parlar durant una hora del seu projecte per al PSOE i per a Espanya. / CAMPANYA SUSANA DÍAZ

Díaz assumeix el federalisme

Dos vegades va esmentar Susana Díaz el federalisme, que ha de servir, al seu parer, "perquè els del nord entenguen els del sud i els del sud entenguen els dels nord". El discurs va estar adreçat a mobilitzar l'orgull socialista amb constants apel·lacions a la unitat i la fraternitat a dins del partit. Entre els motius d'orgull va citar els 140 anys d'història del PSOE i personalitats com Pablo Iglesias, Juan Negrín, Indalecio Prieto, Felipe González, Alfonso Guerra, José Luis Rodríguez Zapatero i Alfredo Pérez Rubalcaba.

La política andalusa va repetir que li agrada guanyar, que està "orgullosa" d'haver guanyat a Andalusia i que no pensa "demanar perdó" perquè li agrade guanyar. Per a fer-ho, però, no vol "el vot de l'insult ni el dels qui insulten". A València, anit, va assegurar que serà "humil i generosa amb tots els companys".

Comentaris

Batiste Palma de la safor
10.

Quan el corredor mediterrani siga realitat i no travesse el pais valencia, que li ho agraisca a psoe, tant s'hi val el candidat. Els valencians hem de votar amb trellat i el futur amb ppsoeciutadans es i sera un desgavell

  • 2
  • 0
Joan Castelló
9.
Ximo Puig sap que el federalisme, així com el autonomisme es fum i no te futur. Hi han regions espanyoles que son España i que no tenen altre valor i nom que no siga " región ", altres son nacions que van ser estats confederals en temps dels austries i que els reixos d' España tenien que jurar els seus furs. com son els regnes de la corona d' Aragó. Si un valencià es considera valenciá i més un president del País València ha de sentir la seua pátria valenciana per damunt de tot, del PP, de la Susana Díaz, del
" Estado Español " i del PSOE que ha esdevingut un partit amb un pensament autista. El PSPV y Ximo Puig son el fum que se esvaieix perque no tenen el fonament necessari per fer renaixer el País Valencià.
  • 10
  • 0
remigio III
8.

No ens mescles els nostres herois amb persones de dubtosa moralitat Puig. Una persona com aquesta que traeix la seua família política per ànsia de poder no ens mereix confiança. Si a més ens vol fotre el Corredor de la Mediterrània: No ens convé. El susanisme és la mort del PsoE. Els Sr. P. Iglesias ho refermaria. No l'insulteu més, mesclant-lo amb el susanisme. De totes les maneres els firmats de la transacció del 78 hauríeu d'haver desaparegut ja.

  • 9
  • 0
Esquellot
7.

Pallassos PPsociates, pasen els anys, les estacions, la vida..i segueixen amb aquella parida ridicula i vergonyosa de la Caspanya federal, son uns pobres ninots del "atado y bien atado". Sempre he pensat que els PPsociates espanyols, son pitjors que els postfranquistes del PP, ja que al menys aquestos últims, van sempre de cara.

  • 13
  • 3
vicent
Que la Caverna Madiática (El Pais, La Sexta, ABC, La Razón, El Mundo, Las Provincias, la COPE, 13 TV....) estiga a favor de Susana Díaz, ho entec. Lo que no entenc es que fa Ximo Puig al costat de aquesta golpista, analfabeta y arribista. No ha treballat en sa vida, només a trepat dins del partit, i ademés monolingüe, en un pais que per a treballar de cambrer el demanen com a mínim anglés. ¿Com s´aclarirá aquesta senyora a Brusel.les?. Ja está be de l´Espanya de xaranga i pandereta. Volem bones persones,ç
formades, i amb idiomes.
En resposta a vicent
On va la corda va el poal! Benicolet
6.

Vicent no te l'escalfes amb la oligarquia castellà-andalusa no hi ha res que fer!

  • 14
  • 1

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat