Diari La Veu del País Valencià
El Clínic de València ‘cobreix dues vacants sense convocar les places’
RedactaVeu / València

El sindicat CSI-F denuncia que la Direcció Econòmica de l’Hospital Clínic de València ha cobert dues vacants sense efectuar selecció de personal ni realitzar convocatòria prèvia, “a dit i a la seua conveniència”. En concret es tracta de dos llocs d’interinitat en vacants, és a dir, de llarga durada, d’auxiliar de Farmàcia.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) explica que la formalització d’aquests dos contractes incompleix els principis de “igualtat, mèrit, capacitat, competència i publicitat que regeixen la contractació d’empleats públics”. El sindicat lamenta que la Direcció Econòmica haja recorregut indegudament a una disposició de l’ordre del 5 d’octubre de 2009 per a cobertura temporal de necessitat assistencial, que solament preveu substitucions inferiors a un mes. En aquest cas es tracta de vacants de llarga durada.

CSI-F considera que “la Direcció Econòmica utilitza aqueixa disposició com colador per als seus propis interessos en lloc de proveir els llocs a través de convocatòria pública. Amb la seua decisió arbitrària eludeix un sistema àgil i respectuós amb els principis de selecció i priva a altres treballadors, també idonis, de poder accedir a aqueixos llocs laborals”.

La central sindical ja va denunciar a l’octubre una altra contractació, de les mateixes característiques, d’un enginyer tècnic en el departament de salut. També que la Direcció Econòmica recorreguera a aqueixa disposició per a un nomenament de diversos anys de durada de la reserva de la plaça bàsica del sotsdirector econòmic mentre ocupava el seu càrrec.

El sindicat CSI-F reprova “la tònica habitual d’incórrer en múltiples irregularitats en benefici propi, amb el qual embruta el bon nom de Conselleria de Sanitat i perjudica molts treballadors per conculcar els seus drets”. Davant aquesta situació exigeix responsabilitat i control en la contractació per a la provisió de llocs de treball temporals. De la mateixa manera recalca que aqueixa forma de procedir de la Direcció Econòmica incompleix les pròpies recomanacions de Conselleria en matèria de contractacions.

Comparteix

Icona de pantalla completa