Diari La Veu del País Valencià
Un camió portarà una òpera en valencià pels pobles del país

El proper mes de juliol començarà a rodar un nou projecte operístic al País Valencià: “Les Arts Volant”. Es tracta d’un camió que es converteix en l’escenari des del qual diferents cantants i un pianista interpreten l’òpera de Mozart Bastià i Bastiana. El singspiel del compositor austríac es cantarà i recitarà en valencià.

Totes les administracions valencianes han posat el muscle per a dur endavant aquesta activitat que farà arribar l’òpera a les poblacions valencianes, especialment a aquelles que tenen un accés a la lírica més complicat, bé per la distància o bé per la falta de recursos econòmic dels veïns.

Xavier Rius, Albert Girona, Davide Livermore, Glòria Tello i Francisco Potenciano presenten “Les Arts Volant”. / DIARI LA VEU

Des de les Arts, s’ha presentat aquest divendres l’òpera-camió de manufactura valenciana. Al costat de l’intendent i director artístic del coliseu operístic, Davide Livermore, han estat el director economicoadministratiu del Palau de les Arts, Francisco Potenciano, i el secretari autonòmic de Cultura i Esports, Albert Girona. Tant l’ajuntament de València com la Diputació han fet costat a la Generalitat, de manera que a la presentació han dit la seua Xavier Rius, diputat de l’Àrea de Cultura, i Glòria Tello, regidora de Patrimoni Cultural i presidenta del Palau de la Música.

Òpera als carrers

“És un dia històric”, ha assenyalat Livermore, perquè tres pilars fonamentals de la política valenciana han donat suport per a apropar la gent a l’òpera. L’intendent ha recordat les promeses que va fer en la seua primera roda de premsa, en 2015, quan va anunciar que volia dur l’òpera a tots els racons i barris; en definitiva, a tota la societat.

Prototip del camió escenari per a representar Bastià i Bastiana de Mozart. / DIARI LA VEU

“Volem dur l’òpera als carrers”, ha explicat Albert Girona. Es farà amb una producció de la casa, “igual com si es fera ací (dins de les Arts), però al carrer”.

Circuit del camió

Bastià i Bastiana es representarà a la ciutat de València quatre vegades, tal com ha explicat Glòria Tello. Per la seua banda, Francisco Potenciano ha anunciat que de les 14 parades que tindrà el camió, deu seran pobles de la demarcació de València per on passarà el camió operístic. L’accés a la representació al carrer serà gratuïta. La primera representació serà el 7 de juliol.

Comparteix

Icona de pantalla completa