Diari La Veu del País Valencià
La desafortunada comparació de González Pons: El Consell viu la síndrome del marit abandonat

L’eurodiputat del PP Esteban González Pons considera que el Consell que presideix Ximo Puig està “obsessionat amb el passat” i “viu una síndrome del marit abandonat incapaç d’oblidar al seu ex”, ja que es dedica a “cercar en els calaixos” en lloc de “mirar la gent als ulls”. Així ho ha assegurat en un desdejuni organitzat per la Cadena Ser en ser preguntat pel balanç que realitza ara que es van a complir dos anys del govern conformat per PSPV i Compromís, al qual ha reconegut “l’esforç” que realitza perquè la situació “no és fàcil”.

No obstant açò, ha retret que “sobra ideologia” en el Consell actual i ha recordat que “els governs del segle XXI ja no són ideològics”, per la qual cosa suposa “un anacronisme” a Europa tenir “un govern tan ideologitzat”.

“PSPV i Compromís es van equivocar amb el mestissatge i ara hi ha una administració paralitzada perquè no s’entenen uns amb els altres”

Per a González Pons, PSPV i Compromís “es van equivocar amb el mestissatge” i ara hi ha una administració “paralitzada” perquè “no s’entenen uns amb els altres” i, a més, “els falten idees per a acabar la legislatura”.

El portaveu de la delegació espanyola al Parlament Europeu i vicepresident del grup popular europeu ha assegurat que espera que a Puig “li vaja bé pel bé de la Comunitat Valenciana” i li ha donat un consell: “Un poc més de professionalitat, un poc menys d’ideologia”.

Preguntat sobre si considera que el finançament autonòmic margina el País Valencià, ha indicat que es tracta d’un tema “molt complicat” que no cal simplificar perquè “totes les comunitats pensen que estan infrafinançades” tinguen o no raó i, en el cas valencià, sí existeix perquè el sistema és “injust”. No obstant açò, González Pons ha assegurat que les negociacions en aquest àmbit són com una manta que, “quan estires per a tapar-te tu, destapes un altre”, per la qual cosa no es resoldrà si no es posen més diners damunt de la taula.

“Hui en dia no hi ha solució, requereix d’una legislatura”, ha dit l’eurodiputat, qui ha remarcat que es necessita un gran acord dels partits, especialment PP i PSOE, i no anar “un contra un altre”. Per a canviar-ho, ha dit, cal reclamar-ho “a Madrid i no a València”.

Sobre els Pressupostos Generals de l’Estat de 2017 ha remarcat que el PPCV “negocia internament el millor per a la Comunitat Valenciana” i li agradaria “veure a la resta ajudant” en aquest sentit.

Comparteix

Icona de pantalla completa