Mónica Oltra sobre els centres de menors: "Hem actuat com ho faria qualsevol pare o mare"

La consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives assegura que va "creure que la política del PP seria la correcta, almenys amb els xiquets"

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha defensat aquest divendres la política de menors del seu departament després de conéixer-se que el centre de recepció de menors de Montolivet es troba en males condicions.

En la roda de premsa posterior al ple del Consell, Oltra ha confirmat aquesta situació, però ha explicat que la seua conselleria treballa des de fa mesos en una solució que passa "pel trasllat dels xiquets a un altre centre", però que això encara tardarà un temps perquè no hi ha un centre disponible. 

La vicepresidenta ha revelat que l'oposició dels veïns d'un barri de l'Eliana al fet que un edifici d'una ordre religiosa es destine a centre de menors ha impedit el trasllat dels menors del centre de Montolivet. Oltra s'ha mostrat severa amb les raons esgrimides pels veïns, principalment el perill de pèrdua de valor dels seus habitatges i la possibilitat que els xiquets acollits pogueren pertorbar la seua tranquil·litat. "Hi ha gent per a tot i, de vegades, te la trobes", ha manifestat Oltra, qui també ha criticat l'actitud de l'alcalde del municipi del Camp de Túria per sotmetre la decisió a l'arbitri dels veïns.

La cap del departament d'Igualtat també ha defensat la seua actuació tot denunciant en públic les deficiències del centre de menors de Sogorb i els indicis de maltractament dels xiquets, "que havien d'anar a pidolar cada dia el menjar que ningú vol d'un supermercat". Oltra ha respost a les crítiques rebudes per haver ordenat el trasllat dels menors que des de la conselleria s'ha actuat "com ho hauria fet un pare o una mare".

La consellera s'ha mostrat especialment crítica amb el PP, de qui ha dit que "pensava que almenys amb els xiquets i els joves, les polítiques dels anteriors governs serien les adequades". "M'ho vaig creure. Està clar que estava molt enganyada", ha assegurat durant la roda de premsa posterior al ple del Consell, que hui s'ha dedicat principalment a analitzar la situació dels centres de menors al País Valencià.

Investigació de la Fiscalia

A més a més, la Fiscalia de Castelló està estudiant l'informe realitzat per la Inspecció al centre de menors La Resurrecció de Sogorb per a poder investigar si es van produir "maltractaments" als menors que hi residien. Segons fons de la Fiscalia s'investigaran els fets que puguen tindre rellevància penal o que entren en les funcions de ministeri públic. La Fiscalia també ha explicat que no té capacitat per a decidir sobre el tancament del centre, ja que que és potestat de la Generalitat.

Comentaris

política de camisetas y demás estupideces
¿Ya no se pone camisetas?, alguna con unos menores le vendría al pelo.
En resposta a política de camisetas y demás estupideces
Alceu el trastellador! Gandia
6.

Totalment d'acord! Anava ella a ajudar als nens o anava a refugiar-se de les seues incompetències? Sent necessari l'actuació de la Generalitat li corresponia a ella dedicar-se tant temps al tema per no resoldre res? Som encara, dissortadament, un País sense Política (Joan Fuster)

  • 6
  • 0
política de camisetas y demás estupideces BASUGALANDIA
5.

¿Ya no se pone camisetas?, alguna con unos menores le vendría al pelo.

  • 3
  • 1
NO al ministeri d'educació.
L'educació tindria que estar fora de les sarpasses dels polítics,de qualsevol signe.
En resposta a NO al ministeri d'educació.
RESPUESTA A NO AL MINISTERIO DE EDUCACIÓN
4.
Completamente de acuerdo. Comentario breve el tuyo pero, desde mi punto de vista, muy inteligente.

Estas últimas semanas ha sido el adoctrinador Marzà, quien será recordado como el peor Conseller de la historia de la democracia, el del gran zarpazo. Antes, en muchísima menor medida, PP y PSOE también barrieron suavemente hacía sus casas. Pienso que lo ideal sería un pacto nacional sobre la educación. Que ésta fuera de calidad como luego te comentaré. Y desterrar las historias en azul o en rojo en función del político de turno.

Donde veo un problema muy dificil de resolver es en las escuelas públicas de las grandes urbes en los niveles de secundaria. Infantil son muy pequeñitos y en Bachiller ya son bastante mayores. Pero en esa edad de secundaria, en esa edad de escolarización obligatoria hay una masa de la cultura del gapo y el porro, sin ningún respeto hacía el profesorado que, hasta que no se erradique, va a ser un constante huir de la escuela pública por parte del resto de padres. Ese ha sido uno de los grandísimos errores del adoctrinador Marzà (además de su interés adoctrinador por el catalán que, siendo un interés lícito y respetable, muchos no compartimos y no tiene el porqué dictatorialmente obligarnos a ello) no tener en cuenta que ese fango hay que limpiarlo primero y luego, si procede, bipolarizar en escuela pública o privada con los riesgos sociales que ello conlleva. Ese, además de los zarpazos políticos que en tu comentarios reflejas, es uno de los problemas del sector educativo: la situación de la Secundaria en la escuela pública.
  • 1
  • 11
NO al ministeri d'educació.
3.

L'educació tindria que estar fora de les sarpasses dels polítics,de qualsevol signe.

  • 7
  • 2
Vicki
Però qui son estes monjes denunciades per maltractar els nanos al seu centre de menors d Sogorb, i d'obligar-los a anar a pidolar el menjar als supermercats, malgrat tindre una subvenció d conselleria d 2500 euros per nano? I se diuen les 'Hermanas Capuchinas Terciarias' (el nom ja és mosquejant). El q han fet es molt molt greu (com eixes monjes q secuestraven recent nascuts per a vendre-los). Això és delicte i a més fent servir la religió els hàbits d monjes alevosament... Ni a un escriptor amb imaginació se l'ocurrix. A la càrcel!!!
En resposta a Vicki
remigio III
2.

Cal tenir en compte que actuaven "con dios de su parte". Aquí, per aquests territoris ocupats per estranys, sol passar això. Tot ho fan per "españa coño" mentre s'omplin les butxaques de la nostra suor. Creen lleis per justificar el robatori i mantenen un exèrcit per amenaçar-nos.

  • 3
  • 3

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat