Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València cedirà la Fira gratis a la Generalitat

L’Ajuntament de València, propietari de Fira València, cedirà el recinte a la Generalitat durant 75 anys de forma gratuïta. Així ho ha acordat aquest divendres la junta de govern local, que ha aprovat el memoràndum o protocol d’intencions que dóna el tir d’eixida de la privatització de la institució firal, que acumula huit anys de pèrdues.

La tinent d’alcalde i regidora de Desenvolupament Econòmic i Turisme, Sandra Gómez, ha explicat que l’acord s’ha pres per a “desbloquejar el futur de Fira València” i ha recordat el “compromís” del consistori de “cedir els terrenys en què s’assenta la institució firal”, de propietat municipal, a la Generalitat, que “a canvi assumeix el deute” de la Fira.

El protocol recull que la institució firal renuncia a percebre cap indemnització pel fet que l’Ajuntament rescate la concessió actual. L’administració local cedirà la gestió a la Generalitat a canvi que el Consell es comprometa a conservar la infraestructura en perfecte estat de funcionament.

Privatització encara verda

Les conselleries d’Economia i Hisenda encara han d’estampar la seua signatura al memoràndum on es marquen els passos a seguir en la transformació de la institució. Posteriorment, Hisenda presentarà el decret pel qual assumirà els prop de 1.000 milions de deute de la institució firal, mentre que Economia reformarà el decret de fires per a permetre el lucre de l’operador privat que gestionarà la fira.

Tot seguit, s’iniciarà un diàleg competitiu en què les empreses interessades a gestionar el recinte faran saber al Consell les seues propostes per al plec de condicions de la privatització de la Fira. La conselleria d’Hisenda defensa cedir el 60% del capital de la Fira a un soci privat expert en la gestió de fires. Per la seua banda, Economia suggereix que la suma de capital públic i d’empreses valencianes tinga majoria accionarial en la nova Fira València.

Comparteix

Icona de pantalla completa