Diari La Veu del País Valencià
Puig assegura que Díaz és qui dóna més garanties al País Valencià en matèria de finançament

El president de la Generalitat Valenciana i del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha assegurat aquest dissabte que la presidenta de la Junta d’Andalusia i candidata a la Secretaria General del PSOE, Susana Díaz, és “qui dóna més garanties a la inserció del País Valencià a l’estat espanyol” perquè “les dues regions comparteixen idees fonamentals, com ara el tema del finançament autonòmic”.

Així ho ha expressat Puig després de reunir-se aquest dissabte amb el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i amb la comissió d’experts per a la reforma del sistema de finançament autonòmic, en ser preguntat sobre si el candidat guanyador de les primàries del PSOE pot influenciar en la rellevància del País Valencià en aquestes negociacions sobre el finançament.

El cap del Consell ha assenyalat que la tasca que s’està exercint en la comissió d’experts per a la reforma del model de finançament “és un grandíssim exemple” del que li “agradaria que siga el paradigma del País Valencià: estar en els debats pensant no només en nosaltres, sinó en tot el conjunt dels espanyols”. Puig ha reivindicat així que el País Valencià “ha d’estar en el debat del PSOE”, així com “en el debat del PP i en el de tots els partits polítics, perquè és molt important estar en la presa de decisions”.

Puig ha convocat la comissió de seguiment sobre el nou model de finançament

Ximo Puig, a més, ha convocat aquest dissabte la comissió de seguiment en la qual estan representats grups parlamentaris, universitats, empresaris i sindicats per a analitzar els últims avanços del nou model de finançament autonòmic i així “veure les perspectives de cara a unes setmanes que seran decisives per a aconseguir l’objectiu: cohesionar tot el país”. “No és una disputa entre comunitats autònomes, sinó que es tracta de garantir l’estat de benestar”, ha recalcat.

Puig ha explicat que aquest nou model estarà preparat abans que finalitze el 2017, tal com es va acordar en la Conferència de Presidents el passat mes de febrer, perquè els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de 2018 continguen la reforma del sistema. “No estem disposts que s’eternitze aquesta discussió”, ha advertit.

Comparteix

Icona de pantalla completa