Diari La Veu del País Valencià
Puig dóna suport a Oltra en la seua denúncia sobre els centres de menors

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha mostrat “tot el seu suport” a la revelació de la vicepresidenta Mònica Oltra sobre el presumpte maltractament en un centre de menors de Sogorb i la falta de manteniment en d’altres, alhora que ha assegurat que “hi ha hagut molta deixadesa” i que “en el transcurs de la gestió dels servicis públics socials per part del PP hi ha hagut errors grans”.

Així ho ha indicat en declaracions als mitjans després d’una reunió sobre el sistema de finançament autonòmic, quan ha sigut preguntat per les explicacions que va realitzar Oltra aquest passat divendres al ple del Consell arran de la polèmica d’aquests centres i l’informe realitzat per la Fiscalia en què advertia de les males condicions de les instal·lacions del de Montolivet.

“Vam conéixer la setmana passada que, per culpa directa de Bonig –presidenta del PPCV– els valencians hem de pagar 9,5 milions d’euros. Això ha sigut una falta de control dels recursos públics. No s’estava pensant en l’interés general, sinó en altres coses, i tot això ha tingut unes conseqüències”, ha asseverat.

Per tant, per al president, “és evident que tenim un problema en els nostres servicis públics fonamentals, que és la manca de finançament, i això fa que en aquests anys de crisi hi haja hagut un patiment gran”.

No obstant això, ha afirmat que si hi ha una qüestió en què el Consell ha de posar “tot el seu esforç” és “precisament en la d’aquells que són més vulnerables, els menors”, per als quals la Generalitat “ha de tenir una especial capacitat per a donar-los cobertura “. “La vicepresidenta està treballant durament per a intentar resoldre aquesta situació i estic segur que ho aconseguirem”, ha assegurat.

Comparteix

Icona de pantalla completa