Diari La Veu del País Valencià
Pedro Sánchez guanya les primàries del PSOE amb una clara victòria al País Valencià

El candidat Pedro Sánchez s’ha proclamat aquest diumenge guanyador de les primàries del PSOE. L’exsecretari general ha aconseguit capgirar la tendència marcada per la recollida d’avals (Susana Díaz en va aconseguir 6.000 més) i s’ha imposat amb claredat a Susana Díaz i a Patxi López en la cursa per a liderar el partit. Amb més del 99% dels vots escrutats, Sánchez ha obtingut el 50,2% dels vots, mentre que Díaz ha sumat el 39,9% i López, només el 9,8%.

Pel que fa als resultats del País Valencià, la victòria de Pedro Sánchez també ha sigut clara. Més encara que al conjunt de l’Estat. Sánchez ha doblat en percentatge de vots la presidenta andalusa. Així, amb el 97,5% dels vots escrutats, Sánchez ha sumat 9.552 vots (63,07%) davant els 4.274 vots (28,22%) de Díaz i els 1.318 vots (8,71%) de López.

Per demarcacions, a la d’Alacant, amb el 100% escrutat, el resultat situa Pedro Sánchez com a clar guanyador amb el 55,81% dels vots, seguit per Susana Díaz (33,98%) i Patxi López (10,21%). A la de Castelló, amb el 98,3%, es repeteix el rànquing amb Sánchez (59,92%), Díaz (27%) i López (13,07%). A la de València, amb el 95,8% escrutat, la diferència entre Sánchez i Díaz és prou més del doble. L’exsecretari general ha obtingut el 68,23% dels vots mentre que la presidenta andalusa ha sumat el 24,95%. Patxi López ha sumat només el 6,82% dels vots.

Reaccions

Les primeres reaccions de la victòria de Pedro Sánchez entre el socialisme valencià han arribat en forma de missatges a les xarxes socials. El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha donat l’enhorabona a Pedro Sánchez tot ressaltant la “lliçó de democràcia” dels militants. “Ara, a continuar treballant pels valencians”, sentencia la piulada.

Per la seua banda, el secretari general del PSPV a la demarcació de València i principal aliat de Sánchez al País Valencià, José Luis Ábalos, ha mostrat la seua satisfacció en un missatge a Twitter. “Sols puc dir gràcies companys i companyes. Orgullós de ser militant socialista”.

També han volgut donar l’enhorabona a Pedro Sánchez destacats dirigents del PSPV com el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, qui ha emplaçat a treballar ara tots plegats per a “guanyar en el futur”.

Comparteix

Icona de pantalla completa