Diari La Veu del País Valencià
Crevillent retira el monòlit a Primo de Rivera 47 anys després

Aquest dilluns, dia 22 de maig, ha tingut lloc la retirada del monòlit d’exaltació feixista a José Antonio Primo de Rivera situat a l’entrada del Mercat Municipal de Crevillent. Els operaris enviats per l’Ajuntament han procedit a desmuntar els blocs que conformen aquest monument, que es va instal·lar en l’última etapa de la dictadura franquista, segons ha informat el grup municipal d’Esquerra.

La retirada del monòlit va ser aprovada en el ple municipal per majoria el novembre de 2015 i suposa el compliment del pacte al qual es va arribar després que s’aprovara la moció presentada per Esquerra respecte de la Llei de Memòria Històrica. En els últims mesos, la polèmica es va desencadenar pel retard en el compliment d’aquesta moció, que finalment es va materialitzar en la ronda de negociacions que ha acabat posant dia i hora per a la retirada.

Josep Candela: “S’ha constatat que en un escenari sense majories absolutes es pot arribar a pactes sense renunciar als principis. És un encert que la retirada siga per consens”

El portaveu d’Esquerra, Josep Candela, ha manifestat que la retirada del monòlit, la qual considera “un deure irrenunciable”, suposa “la victòria de tots els demòcrates crevillentins, sense excepció”. “S’ha constatat que en un escenari sense majories absolutes es pot arribar a pactes sense renunciar als principis. És un encert que la retirada siga per consens, eixa és la millor al·legoria contra el que va representar la llarga nit del franquisme”, ha destacat el portaveu.

Des d’Esquerra han anunciat que aquesta és la primera fase del compliment de la moció que es va presentar en novembre de 2015 i que acabarà amb el canvi dels noms de carrers “que incompleixen la legalitat”, la qual cosa es produirà, segons Candela, “després d’un profund estudi cas per cas per atendre de la millor manera totes les sensibilitats”.

Comparteix

Icona de pantalla completa